За кошти ЄС допоможуть вирішувати проблеми ТПВ у Карпатах

567f0f36aec5fd75c5e3b72e59a6c086

На Львівщині представили ідею комплексного проекту щодо поводження з твердими побутовими відходами (ТПВ) в Карпатському регіоні, який реалізовуватиметься в чотирьох пілотних районах. 

Зокрема вчора у Львівській обласній раді за участі заступника міністра екології та природних ресурсів України Василя Полуйка відбулася робоча зустріч щодо підготовки проектів регіонального розвитку, які будуть фінансуватися за рахунок секторальної підтримки ЄС.

Як розповіла в коментарі ІА Дивись.info виконавча директорка Єврорегіону Карпати – Україна Галина Литвин, робоча зустріч, на якій були присутні представники усіх чотирьох областей та заступник міністра екології, дала змогу на крок наблизитись до проекту, який стосується поводження із ТПВ у Карпатському регіоні.

Для присутніх на нараді представили ідею підготовки комплексного проекту щодо поводження з ТПВ у кожній із карпатських областей. У проекті візьмуть участь по одному району з чотирьох областей, зокрема, Старосамбірський, Міжгірський, Верховинський та Вижницький.

За словами Галини Литвин, кожна з територій матиме по 3 млн грн на реалізацію власних ініціатив.

"Для себе ми розуміємо, що в рамках цього проекту будемо розвивати стратегію розвитку українських Карпат. Проте стратегія не може бути стратегією, якщо не буде включений розділ, який стосуватиметься екології та та поводження з ТПВ, яке є гострою проблемою не лише в Карпатах", - зауважила Галина Литвин.

"Перед нами процес підготовки проектної пропозиції і спільно з цими чотирма регіонами подаватимемо цей пілотний проект поводження із ТПВ на наступний конкурс", - додала виконавча директорка Єврорегіону Карпати – Україна.

Читайте також: На Львівщині облаштують новий туристичний маршрут за кошти ЄС

Нагадаємо, на початку вересня було підписано декларацію про створення Карпатської стратегії. Це макрорегіональна стратегії ЄС, метою якої є розвиток Карпатського регіону чотирьох країн: України, Польщі, Угорщини та Словаччини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: