«Не збираємося воювати з угорцями, але свої національні інтереси будемо відстоювати», - Клімкін у Львові

DSC08924

Міністри зовнішніх справ України та Угорщини Павло Клімкін та Петером Сійярто домовилися про комплексні консультації, які покликані врегулювати конфлікт навколо видачі угорських паспортів на Закарпатті.

Міністри зовнішніх справ України та Угорщини Павло Клімкін та Петер Сійярто домовилися про комплексні консультації, які покликані врегулювати конфлікт навколо видачі угорських паспортів на Закарпатті.  

Про це Павло Клімкін розповів під час прес-конференції у Львові, передає кореспондент Дивись.info.

«Вчора була дуже довга зустріч з головою МЗС Угорщини Петером Сійярт. Ми обговорювали багато питань. По-перше, для того, аби детально вивчити те, що відбувається в консулатах, нам потрібно консульські консультації. Спочатку ми їх планували у Будапешті, зараз ми домовились, що вони пройдуть в Києві. Це дуже серйозне питання, оскільки ми маємо забезпечити, щоб угорські консули на території України дотримувались міжнародного та українського законодавства», – сказав Павло Клімкін.

Також, за його словами, вже наступного тижня Угорщина має змінити провокаційну назву посади «уповноваженого із Закарпаття».

«Ми говорили, де ми можемо співпрацювати в Закарпатті. Ми маємо перехопити ініціативу в угорців. Навіть з тим, що ми надаємо туди менше фінансових ресурсів. Про це будемо говорити. Також говорили про важливість нашої громади в Угорщині. Зустріч була не проста, але конструктивна. Загалом Угорщина починає розуміти, що це для нас -питання національної безпеки. Ми не збираємося воювати з угорцями, але свої національні інтереси будемо відстоювати», – заявив Павло Клімкін.

Водночас, за словами міністра, в Угорщині вважають, що Україні  потрібен окремий документ про захист національних меншин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: