Садовий пообіцяв мешканцям скасувати дозвіл на скандальну забудову

1465048
Скрін Zaxid.net

23 жовтня відбулася зустріч мешканців, які виступають проти будівництва на вул. Ржегоржа, 21 офісного центру, з міським головою Львова Андрієм Садовим.

Про це журналістам Дивись.info розповіла представниця ініціативної групи мешканців Ольга Могильницька.

«Андрій Садовий пообіцяв, що рішення виконкому буде скасовано. Ми запитали, коли це може статися, на що він відповів, що нас на це засідання запросять. Також мер Львова запитав, чи ми не проти перших містобудівних умов, які були прийняті у 2017 році, і з якими була продана земельна ділянка. Ми сказали, що ні», - сказала представниця ініціативної групи мешканців.

В результаті мер пообіцяв, що виконком скасує скандальне рішення про нові містобудівні і директорці юридичного департаменту ЛМР Гелені Пайонкевич доручено підготувати відповідні документи.

Зазначимо, протягом останнього часу мешканці активно виступали проти будівництва 10-поверхового офісного центру на вулиці Ржегоржа, 21.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року виконком ЛМР видав містобудівні умови і обмеження на будівництво на цій ділянці будинку, гранична висота якого мала складати 14 м (4 поверхи). Максимальний відсоток забудови мав становити 39%. На таких умовах ділянку продали з аукціону.

Втім, уже за кілька місяців виконком приймає нове рішення, згідно з яким, висотність збільшується до 35 м, а відсоток забудови до 93%.

Це збурило мешканців вулиці та навколишніх будинків, адже висотна будівля повністю закриє сусідні помешкання низькоповерхової забудови. Крім цього, відстань буде настільки вузькою, що до існуючих будинків не проїде навіть пожежна машина.

Відтак, рішення виконкому, яким була дозволена проблемна забудова, Андрій Садовий так і не підписав, а під час зустрічі з мешканцями заявив, що воно буде скасоване.

Детальніше про скандал навколо запланованого будівництва офісного центру на вул. Ржегоржа, 21 читайте у нашому розслідуванні: Халатність чи «схема»? Як у Львові хочуть обдурити громаду на землі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: