Цього тижня у Львові пройде масштабний Міжнародний економічний форум (деталі)

1-2 листопада у Львові пройде XVIІІ Міжнародний економічний форум.

Основні події першого дня Форуму відбуватимуться на Арені Львів в межах 4-х пленарних дискусій. А саме: «Нова промислова політика України - результат економічних реформ»,  «Монетарна політика - фінансова база індустріалізації», «Експортна стратегія Львівщини: нові можливості промислового зростання» та «Високотехнологічні інвестиції - можливості та переваги Львівщини».

«Перша пленарна дискусія стосуватиметься тих економічних реформ, які відбуваються в нашій державі, їхнього впливу на промислову політику, - розповів Роман Филипів, директор департаменту економічної політики Львівської ОДА. - Ми розраховуємо, що в цій дискусії візьмуть участь відомі, провідні українські та закордонні економісти, представники дипломатичного сектору, Уряду України. Тут говоритимемо про ті реформи, які відбуваються в Україні, як вони впливають на економічне, суспільне життя, промисловість». У програмі форуму зазначено, що у дискусії братимуть участь спікер ВР Андрій Парубій, Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій ЗубкоСалем Ахмед Аль-Каабі - Надзвичайний і Повноважний Посол ОАЕ в Україні, Шевкі Аджунер - Голова Наглядової ради ПАТ «Укрзалізниця» та Едуард Хукс - Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні.

У другому пленарному засіданні, згідно із програмою, зокрема візьме участь глава місії МВФ в Україні Рон ван Роден, Оксана Маркарова - в.о. Міністра фінансів України та інші.

Крім того, родзинкою цьогорічного форуму стане бізнес-виставка.

«Безпрецедентною подією першого дня економічного форуму, яка стосується не лише економіки області, а й суспільно політичного життя всієї держави, стане виставка, де будуть представляти свої виробничі потужності та продукцію промислові підприємства Луганської і Донецької областей. Це дуже важливо, адже Львівщина сьогодні стає майданчиком, де мають можливість показати себе інші регіони, обговорити політичні та стратегічні питання розвитку нашої держави», – наголосив Роман Филипів.

Як розповів чиновник, загалом на Форумі очікують понад 2,5 тисячі учасників. «Як показує практика попередніх форумів це привертає увагу до Львівщини, дає відповіді на багато запитань, які виникають в потенційних інвесторів та суб’єтів господарювання, які вже тут працюють», – додав Роман Филипів.

Другий день форуму буде розділений на наступні секції: 

  • Аграрна Львівщина в експортних потоках світу
  • Формула енергонезалежності
  • Єврорегіон Карпати: нова форма інтеграції Україна – ЄС
  • Львівщина – транспортно-логістичний ХАБ
  • Туристичний Маркетплейс Львівщини
  • Львівський промисловий ХАБ – можливості майбутнього

Детальніше програми секцій дивіться тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: