Від сьогодні у Львові почнуть працювати інспектори з паркування: що зміниться

IMG_5405-696x464

Від сьогодні, 1 листопада, на вулиці Львова вийдуть інспектори з паркування, які зможуть евакуювати неправильно припарковані авто та штрафувати водіїв. 

Зокрема вчора у мерії закінчився конкурс на заміщення вакантних посад інспекторів з паркування і лише 5 кандидатів з 10 успішно склали іспити.

Відтак, конкурс згодом продовжать, а вже сьогодні на вулиці Львова вийдуть працювати 5 новообраних інспекторів.

Як ми вже писали, вони зможуть визначати вид порушення, зробивши 4 фотографії з прив’язкою до геолокації та виписувати повідомлення про штраф.

Далі повідомлення мають друкувати на мобільному принтері та залишати на склі автомобіля, втім поки що їх виписуватимуть уручну. Інформацію про штраф також надсилатимуть водієві або власнику авто за місцем реєстрації.

Водночас, якщо порушення передбачає евакуацію машини, інспектор викликатиме евакуатор, який забере авто на один зі штрафмайданчиків міста.

Інформацію про реєстрацію авто інспектор зможе отримати з єдиної бази даних сервісного центру МВС (якщо автомобіль має українську реєстрацію) та з бази доступу прикордонної служби (про машини з іноземною реєстрацією).

За паркування у межах дії знаку «зупинка заборонена» доведеться заплатити 255 грн, за паркування на проїжджій частині або на виділеній смузі руху — 510 грн + евакуація, за паркування у межах дії знаку «стоянка заборонена» — 255 грн, за зупинку або стоянку на проїжджій частині або на виділеній смузі руху — 510 грн + евакуація, за несплату за паркування на парковці — 20-кратний розмір вартості однієї години паркування та за паркування на чужому місці — 30-кратний розмір вартості однієї години паркування.

Якщо водій-порушник сплатить штраф упродовж 10 днів, його вартість становитиме 50% від загальної суми.

Нагадаємо, 27 вересня набрав чинності новий закон «Про реформування сфери паркування транспортних засобів». Згідно з ним, на базі управління безпеки міста Львова створено відділ інспекторів, які з 1 листопада мають право приймати рішення щодо штрафування за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів. Відповідно до закону, інспектор з паркування має здійснити фотофіксацію порушень правил паркування, евакуацію порушників і притягнення до адміністративної відповідальності за несплату за стоянку на платних паркінгах. Додамо, що тепер штрафувати водіїв-порушників може не лише патрульна поліція, а й інспектори з паркування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: