Про що говорила Юлія Тимошенко у Львові

IMG_9320

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко перебуває у Львові. Під час прес-конференції вона оприлюднила головні тези своєї програми на президентських виборах.

Журналіст Дивись.info занотував деякі тези кандидата в президенти, тож наводимо її цитати.

Про Мінські угоди

Мінські домовленості в той момент, можливо, зупинили велике розгортання війни. Але за 4,5 роки в тому форматі, в якому відбуваються всі ці процеси, з цим змістом, вони не  приведуть до миру. Це тупикова ситуація, яка не дає нам вибудувати дипломатичний процес, який реально може стати основою для миру.

Паралельно з мінським процесом ми зобов’язані повернутися до тих гарантій, які нам давали, коли ми відмовилися від ядерного потенціалу. Ми свій крок зробили - відмовилися від ядерної зброї, а тепер прийшов час свої зобов’язання виконати іншим учасникам меморандуму. Хтось говорить, що там не було гарантій – це неправда. Хтось говорить що вони нічого не варті, але я хочу вірити, що вони варті. Після зміни президента  потрібно скликати саміт країн, які  підписали меморандум, і тоді почнеться новий переможний дипломатичний процес.

[dyvys_blockqoute text="Паралельно з мінським процесом ми зобов’язані повернутися до тих гарантій, які нам давали, коли ми відмовилися від ядерного потенціалу" author=""]

Поки не буде відновлена українська влада на окупованих територіях, ні про який  політичний процес там мова йти не може. Наша команда не підтримала закон про особливий статус Донецької і Луганської областей. Ми вважаємо, що це частина капітуляції і по суті заморожений конфлікт. Окупована територія приносить мільярдні доходи і тому тримають цю війну, бо це сьогодні один з найбільших бізнесів.

Про російські санкції проти України

Ті, хто увійшов до списку — це чітко зрозумілі прізвища, зрозуміло, за що їх внесли. Це все поставило політичні обставини на свої місця. Мені нема чого боятися цих санкцій. У мене особисто, у моєї родини, друзів, членів моєї команди немає бізнесу в країні-агресорі. У мене немає інших справ, окрім становлення миру в Україні, які б треба було вести з країною-агресором.

Про ціни на газ

Тариф, коли є монопольний постачальник – це ще один податок для людей, які не можуть ухилитися від споживання ресурсів з одного джерела. І сьогодні тариф використовується не як економічний інструмент, а для отримання надприбутків для дуже вузького кола людей, які мають доступ до встановлення тарифів. А крім того для надприбутків тих, хто  встиг узурпувати розвідані за рахунок держави газові родовища і заробляти прибутки, яких в світі не існує. Це 200-300 % рентабельності. Чи є хоч одна країна в світі, де ринкова ціна встановлюється постановою уряду? В усіх країнах світу, де видобувається власний  газ, на нього ставлять тариф, відповідно до доходів людей.

[dyvys_blockqoute text="Сьогодні тариф використовується не як економічний інструмент, а для отримання надприбутків для дуже вузького кола людей, які мають доступ до встановлення тарифів" author=""]

На наступний день після інаугурації нового президента ціни на газ будуть зменшені мінімум вдвічі. Тариф буде окупним для власного видобування, але в той же час посильним для українців. Газ буде коштувати максимум 90 дол. за тисячу кубометрів, але не 300 як сьогодні.

Про шанси на перемогу на виборах і співпрацю з іншими політсилами

За результатами останніх місцевих виборів у квітні, наша команда отримала понад 35% депутатів на виборах в ОТГ. Це і є соціологія настроїв людей. Це свідчить про те, що і на президентських, і на парламентських виборах наша команда здобуде перемогу.

Ми готові до співпраці з партією "Самопоміч", зі Святославом Вакарчуком, якщо він піде у політику, із "Громадянською позицією" Анатолія Гриценка. Ми прагнемо об’єднати в роботі на Україну всі демократичні сили. Ми прагнемо створити спільну, сильну національну команду з правильною стратегією та з результатом, який буде не на папері, не у звітах, не в пропагандистських сюжетах, а так, щоб люди відчули на власному досвіді, що країна змінюється. І тоді люди почнуть повертатися до України. Ось це буде адекватна оцінка змін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: