Змінимо країну разом: Львівщина надалі співпрацюватиме з Луганщиною (фото)

9451558F-7E6B-4660-92F6-D379791443E6

Львівщина й надалі співпрацюватиме з Луганською областю в рамках програми «Змінимо країну разом».

Зокрема вчора до Львівської обласної ради завітала численна делегація з Луганської обласної державної адміністрації, де вони спільно обговорили подальшу співпрацю між двома областями.

Як розповіла в коментарі Дивись.info виконавча директорка Єврорегіону Карпати – Україна Галина Литвин, під час зустрічі Львівщина презентувала програму «Змінимо країну разом» та стан реалізації проектів освітніх, культурних і медійних обмінів та обговорили наші подальші кроки у співпраці між регіонами.

 

За інформацією Галини Литвин, сьогодні 17 проектів вже реалізовано та триває реалізація ще 23.

«Асоціація «Єврорегіон Карпати-Україна», в рамках співпраці між Львівською та Луганською областями, є адміністратором тих заходів і задумів, які плануються на рівні влади цих двох областей. Цього року ми організовували конкурс і супроводжували реалізацію проектів обмінів освітніх, медійних і культурних.

Сьогодні ж мали змогу представити стан справ та стан реалізації цьогорічних проектів і сподіваємося, що в результаті наступного року конкурс продовжиться і збільшаться суми фінансування та збільшиться кількість отримувачів тих результатів», - сказала Галина Литвин.

За її словами, окрім освітніх, культурних та медійних обмінів, в рамках співпраці реалізовують ще окремі заходи та проекти.

На зустрічі сторони домовилися про окремий захід, який там само об’єднає Львівську та Луганську області.

«Ми домовилися, що проведемо разом такий захід - «Різдво культур», який буде відбуватися на території Львова під час Різдвяних свят і який має на меті інтегрувати молодь різних частин України, в тому числі молодь етнічних нацменшин, молодь з Польщі, Білорусії для презентації різдвяних традицій, а також для комунікації та розширення співпраці», - зазначила директорка асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна».

Галина Литвин також розповіла, що наступний візит львівської делегації на Луганщину планується у грудні, і власне там, а також під час Дня місцевого самоврядування на Львівщині, сторони напрацюють дорожню карту роботи на наступний рік.

«Ми продовжуватимемо освітні, культурні, медійні проекти, а також будемо спільно намагатися мати один медійний проект, який подаватимемо на програму секторальної підтримки. Для нас це дуже важливо і ми очікуємо пропозицій від Луганської області, для того, аби мати змогу розпланувати під час бюджетного процесу, все, що ми будемо робити наступного року.

Станом на зараз, ми маємо бюджетні кошти і стараємося залучати до цього європейських партнерів»,- пояснила Галина Литвин.

Читайте також: На Львівщині облаштують новий туристичний маршрут за кошти ЄС

Нагадаємо, на початку вересня було підписано декларацію про створення Карпатської стратегії. Це макрорегіональна стратегії ЄС, метою якої є розвиток Карпатського регіону чотирьох країн: України, Польщі, Угорщини та Словаччини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: