СБУ обіцяє інформувати про хід розслідування справи Гандзюк

8A8A340A-6461-426F-B6F0-3F9803EB65B7_w1023_r1_s

СБУ обіцяє зробити все можливе для з'ясування замовника вбивства співробітниці Херсонської міськради, активістки Катерини Гандзюк.

Про це поінформував керівник апарату голови СБУ Ігор Гуськов, повідомляє Укрінформ.

"Ми зробимо все можливе, щоб у максимальні терміни з'ясувати замовника. СБУ повідомляє, що буде інформувати громадськість про хід досудового розслідування, але з дозволу слідчого і в тому обсязі, в якому він визнає можливим", - сказав Гуськов.

Він повідомив, що група слідчих уже працює, і є тісна співпраця з Нацполіцією та ГПУ - "це запорука успіху, тому ми не чекаємо, а працюємо".

Він також зауважив, що замовники мають дуже велике бажання дізнатися, що саме відомо слідству, тому подальші повідомлення визначатимуться слідчим. Гуськов повідомив, що жодного засекречення справи немає, а рішення щодо обсягу розголошення справи приймає лише слідчий.

Керівник апарату нагадав, що СБУ здійснює кримінальне провадження у справі щодо умисного вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Читайте також: Смерть Каті Гандзюк: перебіг розслідування та реакція суспільства

Як повідомлялось, відома в Херсоні активістка, волонтер, співробітниця міської ради Катерина Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада в лікарні. За попередньою інформацією, у неї відірвався тромб. Жінці було 33 роки.

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, внаслідок чого жінка отримала хімічні опіки і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва.

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п'ятьох осіб, усіх затримали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: