В'ятрович: заява Нацкорпусу Львівщини щодо скульптур левів на Личакові — ганебна

Levi-Lviv-620x400

Голова інституту Нацпам'яті Володимир В'ятрович зреагував на заява Національного корпусу Львівщини щодо скульптур левів на Личаківському цвинтарі.

Голова інституту Нацпам'яті Володимир В'ятрович зреагував на заява Національного корпусу Львівщини щодо скульптур левів на Личаківському цвинатрі.

«Заява Національного корпусу Львівщини «Мертва ворожнеча» про скульптури левів на Личакові - ганебна. Її автори підтримують не лише нехтування польською стороною домовленостей з Україною, але й брутальне порушення українського законодавства на українській території. А заклики до порозуміння на могилах звучать особливо дивно після 14 актів вандалізму на українських могилах в Польщі, жоден з яких не розслідуваний і не усунутий», - написав В'ятрович.

Також В'ятрович оприлюднив фото могили українців у польському Верхраті. «пам‘ятник, на відміну від левів на Личакові, абсолютно легальний, має охоронятися Польською державою згідно міжурядової угоди з Україною. Але він досі у руїнах», - додав В'ятрович.

Нагадаємо, львівська обласна організація Національного корпусу заявила про те, що скульптури левів на Цвинтарі орлят варто залишити в спокою на місці.

«Національний Корпус виступає проти пошуків ворожості там, де вона відсутня. Знищення левів у місті Лева тільки за те, що вони поставлені поляками, є просто сміховінним і трагікомічним. Українці і поляки мають дати спокій мертвим і працювати на історичне примирення і взаєморозуміння між українською і польською нацією» - сказано у повідомленні.

Нацкорпус наголошує, що українці і поляки повинні спільно боротись проти Росії.

«Ми маємо спільного ворога – Москву. Наразі відбувається загострення відносин між Польщею і Російською Федерацією, що показують останні заяви міністра оборони РФ Сергія Шойгу та президента Польщі Анжея Дуди. Українські політики повинні проявити дипломатичний хист і сприяти зміцненню антиросійської міжнародної позиції».

Зазначимо, Облрада заявляє про неприпустимість встановлення на кладовищі мілітарних символів, натомість у МЗС Польщі попереджають про негативні наслідки, якщо скульптури будуть демонтовані.

Читайте також: Леви розбрату: Львівська обласна рада вимагає демонтажу скульптур на Личакові, міська рада мовчить 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: