Поліція Чехії повідомила подробиці затримання нардепа Лозового

_104186388_869627

Речниця Служби поліції у справах іноземців Чехії Катержина Рендлова прокоментувала затримання українського депутата Андрія Лозового.

У коментарі Радіо Свобода вона розповіла, що нардепа затримали після того, як він розплатився у магазині дьюті-фрі аеропорту Праги фальшивою купюрою у 200 євро. Поліція відстежила маршрут Лозового і затримала його вже в літаку рейсом до Києва.

У поліції депутат заявив, що не знав про несправжність купюр і що їх дав йому в Україні помічник.

Прокурор, вивчивши справу, ухвалив відпустити Лозового, а поліція у справах іноземців почала кримінальне провадження, яке передала за належністю відділенню економічної злочинності крайового управління поліції міста Праги.

Депутат пробув у відділку поліції близько восьми годин. Речниця пояснила такий тривалий час необхідністю здійснити багато слідчих дій, а також зв’язатися з посольством України, перевірити дипломатичний статус затриманого, викликати і дочекатися перекладача, дипломатичних представників України тощо.

Раніше повідомлялося, що поліція Праги затримала народного депутата від Радикальної партії Андрія Лозового.

"Оскільки в чеському законодавстві спроба розрахуватися фальшивими грошима прирівнюється до їх виробництва - мене затримали. Зняли з літака, як в кіно. Завезли до найближчого відділку. 8 годин тримали там, але, врешті-решт, розібралися, що я не вчинив злочин, а навпаки - став жертвою шахраїв" - написав сам Лозовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: