Археологи завершили дослідження на місці спорудження Меморіалу Небесної Сотні у Львові

IMG_9635

Про це повідомили у Рятівній археологічній службі.

«Попередні обстеження ми провели ще в 2016 році. Тоді, зокрема на верхній терасі, вдалось віднайти поховання XVІІІ ст. Цього року, у квітні, продовжили роботи», - розповідає керівник проекту археолог Микола Шніцар. 

Цьогорічні дослідження проведено вже з врахуванням проекту облаштування простору і їх було зосереджено у місці спорудження меморіальної стели на нижній терасі. В результаті археологи зафіксували сліди терасування схилу першої половини ХІХ ст, яке значною мірою відрізнялося від сучасного рельєфу ділянки. Також вдалося виявити залишки викладених з каменю підпірних стінок двох терас. Перед цим ще одну підпірну стінку виявили у 2016 році.

Читайте також: Меморіал Небесної сотні у Львові готовий на 15% (фото)

Восени ж археологи здійснювали нагляд за земляними роботами з влаштування фундаментів стели і колон. Під час нагляду зафіксовано яму з людськими останками, у якій виявили рештки шести осіб. Вочевидь, кістки були перепоховані в процесі земляних робіт по терасуванню схилу у ХІХ ст. і можуть бути пов’язані з похованнями на верхній терасі, які виявили раніше.

Нагадаємо, замовником робіт є ЛКП «Зелений Львів». Рішення про проведення розкопок на території будівництва Меморіалу ухвалив виконавчий комітет Львівської міської ради 30 березня цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: