Як львів'яни допомагають родині, де обом дітям 15 років не можуть поставити діагноз (фото)

IMG_4981-696x464

Ця історія сколихнула не лише весь Львів, а й, напевно, всю Україну.

Майже місяць тому журналісти Дивись.info розповіли історію львівської родини, де двоє дітей майже однолчасно з невідомих причин перестали ходити. Медики з різних установ та міст 15 років не можуть поставити дівчатам діагноз.

Зараз родина Пахолків, де й виховуються вже молоді жінки Леся та Наталія, що 15 років тому стикнулися із проблемою, шукає кошти, аби здати ще один аналіз, який може нарешті стати ключем до розгадки - на що захворіли дівчата. Родина має шанс відправити дівчат до Німеччини, але для цього необхідно зібрати базові суми на аналіз - по 26 тисячі гривень на кожну дочку.

Долучитися до допомоги може кожен охочий через рахунок матері Лесі і Наталії. Реквізити картки для допомоги:  Ярослава Василівна Пахолок,  5167490112092839.

З часу публікації люди сотні разів коментували повідомлення, висуваючи все нові й нові версії, що це за недуга. Небайдужі також рекомендували фахфівців, які на їхню думку, могли би допомогти з діагностикою. За цей час також зібрано приблизно 20 тисяч гривень, однак цієї суми недостатньо.

Мама дівчат, пані Ярослава, розповіла журналістам Дивись.info, що довелося пережити родині за останні 15 років. Повну історію читайте тут.  Різниця у віці між доньками - 2,5 роки. Все відбувалося практично однаково та одночасно. «Все почалося із того, що в 10-11 класі в Лесі та Наталі почали здавати ноги. Коли закінчували школу, почали притримуватися стінки, в останні місяці потрібно було вже їх зустрічати, бо часом боялися, що дорогу не зможуть перейти», – пригадує мама.

Дівчата поступили до університету, але доходило до того, що їх доводилося носити на навчання на руках. Батьки були змушені чекати між парами, щоб перенести з однієї аудиторії до іншої на пару. Батько переносив їх на своїх плечах. Сестри закінчили університет з відзнаками попри свій стан. Зараз вони активно спілкуються, вишивають, а також шукають нових лікарів та клініки, які могли би їм допомогти.

За ці роки дікарі ставили донькам десятки діагнозів, - ділиться мати. Та додає, що в результаті, після витрачених часу й грошей на дорогі лікування та реабілітаційні процедури, діагнози не підтверджувалися.

За словами пані Ярослави, починали лікування із діагнозом «ДЦП в пізньому віці», пізніше інші лікарі спростували і цей діагноз та ставили "розсіяний склероз", який потім також спростовували. «Кожен лікар ставив інший діагноз. Два роки лікування у Польщі теж нічого не дало. Там нашим дітям робили спеціальні аналізи і намагалися з’ясувати, що за хвороба. Так ми їздили туди два роки», - ділиться жінка.

Але родина не полишає надії - батьки досі борються за здоров'я дітей та хапаються за кожну можливість. «Зараз плануємо лікування в Німеччині. Але для того, щоб туди потрапити, потрібно здати всі необхідні аналізи в Києві. Лише тоді нас літаком відправлять в Німеччину», – ділиться матір Лесі та Наталі.

Надії родині додає й те, що одного разу, у монастирі, побачили покращення стану доньок. «Єдиний раз у монастирі… коли священик після молитви перевів за руку через цілу церкву», – говорить мати.

Нагадаємо, батьки мають надію, що хтось із фахівців зацікавиться хворобою, яку за 15 років ніхто так і не зміг визначити та поставити діагноз. Також кожен може допомогти фінансово, адже зараз чимало коштів необхідно на обстеження в Німеччині. Переказати кошти можна на рахунок матері Лесі і Наталії. Реквізити картки для допомоги:  Ярослава Василівна Пахолок,  5167490112092839.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: