Марина Порошенко у Львові відкрила Міжнародний фестиваль оперного мистецтва (фото)

IMG_0377

Сьогодні дружина Президента України Марина Порошенко у Львові відкрила XVII Міжнародний фестиваль оперного мистецтва імені Соломії Крушельницької.

Про це інформує кореспондент Дивись.info.

Як зазначила під час брифінгу Марина Порошенко, XVII Міжнародний фестиваль оперного мистецтва імені Соломії Крушельницької, який буде проходити за підтримки Українського культурного фонду і незалежними експертами він був оцінений у 85 балів, це дуже висока оцінка.

"Це один із 298 проектів, які цього року пройшли відбір Українським культурним фондом. Загалом надійшло близько 700 проектів на розгляд. Після технічного відбору залишився 521 проект, які розглядалися незалежними експертами", - сказала перша леді.

Своєю чергою, голова Львівської ОДА Олег Синютка зазначив, що дуже приємно, що серед експертів, які відбирали проекти-переможці, були й представники Львівщини.

"Але коли ми їх запитали про процедуру, то, звичайно, було досить приємно почути, що процедура є неупереджена", - додав Олег Синютка.

За словами Марини Порошенко, даний фестиваль подавався як національний проект і сума, яку вони отримали, це 1,5 млн грн.

Додамо, у Львівській національній опері з 13-го по 18-те листопада триватиме XVII Міжнародний фестиваль оперного мистецтва ім. Соломії Крушельницької, на якому презентуватимуть світову та українську оперну класику відомі зарубіжні та українські диригенти і виконавці.

Львів’ян і гостей міста запрошують підтримати львівський оперний театр.

Фестиваль ім. Соломії Крушельницької проходить вже 30 років поспіль і є одним з найдавніших оперних фестивалів в Україні.

На цьогорічному фестивалі вперше презентуватимуть свої вистави Національна опера України, Одеська Національна Опера, Вроцлавська Опера (Польща). Географія фестивалю охоплює учасників із Австрії, Молдови, Польщі та Румунії. Також будуть виконані твори сучасних композиторів із Болгарії та Японії.

Родзинкою фестивалю стануть мистецькі проекти, що відбудуться у Дзеркальній залі театру – від камерної опери до інтелектуальних платформ та майстер-класів.

На цей фестиваль до Львова приїдуть близько 650 людей. В межах фестивалю відбудеться конкурс співаків оперного мистецтва. Наступного року у Львівській опері планують провести міжнародний конкурс солістів ім. С. Крушельницької, що буде проходити кожних три роки.

Під час проведення фестивалю у фойє театру діятиме ексклюзивна виставка «OPERA ART», що презентуватиме театральні костюми, макети та елементи декорацій з історії постановок Львівської опери відомих художників-сценографів Євгена Лисика, Тадея та Михайла Риндзаків, художника костюмів Оксани Зінченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: