Як рятувальники гасили імітовану пожежу на нафтобазі у Львові (фоторепортаж)

IMG_0188

Сьогодні, 13 листопада, у Львові на нафтобазі ОККО відбулися показові навчання з гасіння пожежі, аби перевірити вправність рятувальників міста та персоналу об'єкту, передає кореспондент Дивись.info. 

Як відзначив заступник начальника ГУ ДСНС України у Львівській області з реагування на надзвичайні ситуації Валерій Глобенко, для перевірочних навчань з ліквідації на об’єктах зберігання нафтопродуктів залучили 14 одиниць пожежної спеціальної техніки та 58 чоловік особового складу ДСНС.

За словами Валерія Глобенка, для їхніх підрозділів і для самого об’єкту ці навчання були раптовими, тобто їх про це не попереджали.

"Ставилася мета перевірити злагодженість умінь та дій підрозділів у взаємодії із об’єктом реагування на випадки пожежі, пов'язаної з нафтопродуктами: з дизельним паливом і бензином.

Кожна пожежа є особливою і може бути надзвичайно складною. Що стосується зазначеного об’єкта, справді, об’єкт потенційно небезпечний, з огляду на те, що тут зберігаються нафтопродукти і вірогідність негативних наслідків в результаті пожежі надзвичайно висока", - пояснив заступник начальника ГУ ДСНС України у Львівській області з реагування на надзвичайні ситуації.

Окрім того, за словами Валерія Глобенка, до гасіння пожежі було залучено 18 чоловік особового складу від ГУ ДСНС, яке виступає посередником на місцях проведення навчань, для того, щоб оцінити ефективність та правильність дій.

Варто зазначити, що всі пожежні підрозділи прибули на місце умовної пожежі оперативно.

"Гасіння пожеж на об’єктах нафтопродуктів надзвичайно складна і надзвичайно ризикована. Справа в тому, для того, щоб ліквідувати пожежу таку, яку за задумом ми імітували, що загорівся 31 резервуар та сталося скипання і вилив за межі резервуару дизельного палива, потребує чимало часу на підготовку пінної атаки", - розповідає Глобенко.

Як пояснює фахівець, такі пожежі із застосуванням самої води не ліквідовуються, адже  потрібні спеціальні вогнегасні засоби, щоб обмежити доступ кисню до самих продуктів горіння.

Крім того, потрібен ще час, щоб підготувати ці спецзасоби.

Своєю чергою, директор мережі нафтобаз «ОККО» Василь Кіндій розповів, що нафтобаза на постійній основі співпрацює із львівськими рятувальниками.

"Саме ця база неодноразово слугувала і слугує тренувальним майданчиком для проведення навчань рятувальниками. Компанія на постійній основі інвестує кошти для того, щоб забезпечити об'єкт надійністю та привести його до європейського рівня.

Наші всі резервуари обладнані піногенераторами і в разі загоряння вони не дадуть змогу розповсюджуватися вогню", - пояснює директор нафтобази "ОККО".

Поруч із цим, Василь Кіндій зазначив, що нафтобаза має свою пожежну частину, на якій постійно чергує автомобіль.

"Наша нафтобаза укомплектована своїм аварійно-рятувальним загоном, який сьогодні спрацював бездоганно, оскільки, як і всі бачили, він приїхав першим на гасіння пожежі. Я задоволений сьогоднішнім результатом та тим, як спрацювали пожежники та як наш рятувальний загін впорався", - додав пан Василь.

Читайте також: Серце промислового Львова: як працює нафтобаза на Знесінні (фоторепортаж)

Додамо, ДСНС Львівщини регулярно проводить навчання на нафтобазі ОККО - один-два рази на рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: