Стало відомо, які ще вулиці у центрі Львова планують зробити пішохідними

IMG_1368

У центральній частині Львова стане більше пішохідних зон.

Зокрема сьогодні, 22 листопада, в коментарі журналістам про це розповів директор ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід.

За його словами, зараз міська рада дуже інтенсивно працює і частково реалізовує два дуже тісно пов'язані між собою проекти.

"Перший проект "Малого транспортного кільця довкола центральної частини міста" дуже тісно пов'язаний із проектом, за яким планують розширити пішохідні зони всередині цього ж транспортного кільця", - пояснив Олег Шмід.

Він зазначив, що реалізовувати проект "Малого транспортного кільця" планують у 2020 році.

"Відтак у нас з'явиться дуже багато вільного простору в центральній частині міста, яким ми можемо розпорядитися значно краще, аніж передавати гарні вулиці з архітектурними шедеврами під паркування. Деякі вулиці готові до цього вже зараз, тому що вони не мають вже жодного транзитного значення, зокрема, вулиця Руданського", -  наголосив директор ЛКП «Інститут просторового розвитку».

Тому, як пояснює Олег Шмід, коли у Львові буде реалізоване мале транспортне кільце,  зможуть розширювати пішохідні зони.

До цих пішохідних зон зможуть ввійти такі вулиці як Ференца Ліста, Банківська та Наливайка та Тиктора.

Читайте також: Чому пішохідна зона на вулиці Дорошенка стане смертельно небезпечною

"Проте зараз ці вулиці досить інтенсивно використовуються транспортом та мають велике транзитне значення, яке зникне в разі реалізації проекту малого транспортного кільця. Тоді львів’яни отримають досить привабливий пішохідний променад, який часом і перетинатиме транзитні вулиці", - відзначив Олег Шмід.

"Але всі повинні знайти якийсь баланс між тим, щоб дати можливість людям паркуватися біля помешкань і, щоби ці припарковані авто не заважали проходу пішоходів і використання в рекреаційному значенні. В нас завжди будуть залишатися транзитні вулиці через середину транспортного кільця", - додав Олег Шмід.

Як ми вже писали, зараз ведуться ремонтні роботи на вулиці Руданського, яка до кінця року має стати пішохідною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: