Голова Львівської облради розповів деталі мобілізаційних процесів на Львівщині

IMG_1628

Підтримка обласного військового комісаріату має істотно вирости, оскільки це основне завдання цивільної влади там, де воєнний стан не оголошений.

Про це в інтерв'ю ІА Дивись.info розповів голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин. 

"В бюджетних обговореннях сьогодні ми говоримо про те, що резервний фонд має вирости, щоб у нас була можливість оперативно реагувати на події", - зазначив голова ЛОР.

Також, за словами Олександра Ганущина, істотно має вирости підтримка військових частин та правоохоронних органів.

"Щодо імовірної мобілізації на Львівщині та перегляду резервістів першої черги, то резервісти першої черги вже зараз, поки ми говоримо, активно обдзвонюються військкоматами, сільськими радами, цей процес був запущений з прийняттям рішення Ради нацбезпеки і оборони.

Я не буду оголошувати цифри, це неправильно. Але крім першої черги активно йде прогнозна робота і по всіх інших завданнях мобілізації. Так є, в Україні оголошено воєнний стан, частково чи повністю, але він є і до цього треба ставитися так, як воно є", - сказав голова Львівської облради.

Крім того, як пояснив Ганущин, історія з воєнним станом на тих територіях, де він оголошений, дуже істотно розв’язує руки по рішеннях стосовно місцевих бюджетів по забезпеченню всього військового сектору.

"Ми домовилися про істотне збільшення резервного фонду як у цьому бюджеті 2018 року, так і в бюджеті 2019-го. Плюс, я вже говорив про збільшення фінансування частин. Нагадую, що при цьому всьому система військкоматів і всього Міністерства оборони фінансується з державного бюджету, він прийнятий, затримок не буде", - додав голова облради.

Повний текст інтерв'ю читайте за посиланням: Домовилися про збільшення фінансування військкоматів та військових частин через події в Україні, - голова ЛОР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: