Заарештованому в Криму моряку з Львівщини мама передала записку

25190250_25131603_16

Представник омбудсмена у західних областях Світлана Семчишин зустрілася з мамою військовополоненого моряка Андрія Оприско – Ольгою Василівною.

Представник омбудсмена у західних областях Світлана Семчишин зустрілася з мамою військовополоненого моряка Андрія Оприска – Ольгою Василівною.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

«Вона вчителька, проживає в маленькому селі на Львівщині. Тримається дуже мужньо і ні на що не скаржиться.

Мій представник поцікавилася, яка допомога їй необхідна. Ольга Василівна попросила телефон, бо її погано працює і вона не бачить, хто телефонує. А також телевізор показує лише один канал і вона практично не має ніякої інформації про сина», – написала Людмила Денісова.

Вона зазначила, що ці питання будуть вирішені до вечора..

«Ольга Василівна розповіла, що її син Андрій з дитинства мріяв стати моряком і служити на флоті. Головне тепер для неї – щоб син повернувся додому. Вона чекає його, молиться і любить. Просила передати йому, щоб він тримався і маленьку записку від родини», – зазначила Людмила Денісова.

Нагадаємо, вранці 25 листопада декілька прикордонних катерів Росії здійснили напад на кораблі Військово-морських сил ЗС України – два малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу», – які здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь на Азовському морі.

Українські військові твердять, що заздалегідь поінформували відповідно до міжнародних норм про свій намір здійснювати перехід. Дії російських військових вони називають порушенням Конвенції ООН з морського права та Договору між Україною та Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря та Керченської протоки. В українському МЗС назвали дії російських військових збройною провокацією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: