У військкоматі розповіли, чи вплине воєнний стан на громадян Львівщини

821FB03F-A7AF-463E-8C8F-0EEBC25633BB
Фото: ІА Дивись.info

На Львівщині воєнний стан не діє, тому для громадян Львівської області нічого не зміниться.

Про це під час брифінгу розповів речник Львівського обласного військового комісаріату Роман Поронюк, передає кореспондент Дивись.info.

"Щодо ЗСУ, військові комісаріати, як і всі Збройні сили України переведені в повну бойову готовність, тобто це вищий ступінь бойової готовності. Відповідно, військові комісаріати працюють в посиленому режимі та готові в будь-який момент виконувати завдання за призначенням", - сказав Роман Поронюк.

Щодо того, що зараз обдзвонюють резервістів, то речник обласного військкомату пояснив, що на даний момент відбувається уточнення даних.

"Тобто працівники військкоматів можуть зателефонувати до резервіста, щоби перевірити, чи у нього дійсний номер та чи не змінилися дані. Відповідно уточнюємо всі ці дані", - пояснив Романюк.

Також він запевнив, що роботи по резервістах на Львівщині проводилися систематично.

"Була минулого тижня інформація, що з Львівщини протягом року близько 2000 мешканців брали участь у зборах в якості резервістів першої черги. Тобто у нас є готовий режим, який своєчасно готовий прибути.

Окрім того, коли тільки зайшла мова про військовий стан, до багатьох працівників військкоматів почали телефонували самі резервісти та інші мобілізовані, щоб запитати, чи є вже необхідність йти до військкомату або їхати в частину", - зазначив Роман Поронюк.

За його словами, станом на сьогодні, ніякої мобілізації, ні часткової, ні загальної на Львівщині немає.

"Хочу наголосити, що військкомати SMS-повідомленнями не спілкуються. Безпосередньо ми здійснюємо оповіщення врученням повісток особисто під час розмов із військовозобов’язаними та в телефонному режимі можемо зателефонувати задля оперативності та економії часу", - повідомив Роман Поронюк та зазначив, що на даний момент ніяких обмежень прав і свобод громадян не було і немає.

Читайте також: Домовилися про збільшення фінансування військкоматів та військових частин через події в Україні, – голова ЛОР (інтерв’ю)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: