У мерії розповіли, чим дивуватимуть львів'ян та гостей міста під час різдвяних свят (фото, відео)

IMG_2232

Цього року на львів'ян та гостей міста чекає чекає насичена програма святкувань.

Сьогодні, 5 грудня, у Львівській міській раді розповіли про деталі та програму новорічно-різдвяних святкувань, передає кореспондент Дивись.info.

Слоганом цьогорічних різдвяних свят у місті Лева є - «Тепле Різдво у Львові».

Як відзначила директорка департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда, Різдво у Львові традиційно буде особливим.

"Ми готуємося до новорічно-різдвяних свят, до особливого періоду в житті, кожної людини в році, тому що віримо, що саме в цей період збуваються всі мрії, надії та бажання. Відповідно, події і фестивалі, які будемо проводити під час цього новорічно-різдвяного періоду, по-особливому будуть відкритими, щирими та добрими.

Тож, згідно з нашої програми, ми маємо 5 дат, до яких приурочені ці події", - розповіла Наталія Бунда.

Цикл святкувань розпочнеться 18 грудня із традиційного запалення головної ялинки міста та передачі пластунами Вифлеємського Воню Миру громаді міста.

25 грудня у Львові відзначають Католицьке Різдво теж по-особливому, події зокрема відбуватимуться у дворику Ратуші.

Читайте також: Після тріумфальних гастролей Америкою з різдвяним концертом у Львові виступить гурт «Курбаси» (фото)

Увечері, 31 грудня, оперний театр стане незвичайним арт-об'єкто, адже на його фасаді створять 3D-мапінг шоу в супрводі музичного гурту Lirwak.

6 січня – традиційно вже буде винесення Дідуха, яке супроводжуватиметься колядами.

7 січня – Львів привітає з Різдвом співачка Руслана. Концерт відбуватиметься на площі перед оперним театром.

А вже із 7 до 9 січня Музей народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького у Львові представить свою програму святкувань "Різдво в Гаю", де можна буде побачити, як колись святкували Різдво в українському селі, а також разом поколядувати з вертепами та створити особливу родинну атмосферу.

Протягом всього часу будуть відбуватися різноманітні події не тільки під відкритим небом, ай в різних інституціях, це і палац Гната Хоткевича, Культурно-освітній Центр ім. О. Довженка, Львівська філармонія та оперний театр.

"Ще однією новою локацією, де будуть відбуватися новорічно-різдвяні свята – це буде Сихів, - площа перед Центром Довженка. Тут так само будуть проводитися ярмарки та буде встановлена новорічна ялинка", - додала Наталія Бунда.

Своєю чергою голова львівського осередку "Пласт" Іванна Герус розповіла, як пластуни передаватимуть Вифлеємський вогонь миру.

"Вже більше 16 років українські пластуни приїжджають в Австрію щоби перебрати цей вогонь. 15 грудня ми перебираємо Вифлиємський вогонь миру і також ми будемо мати спільну молитву за мир у всьому світі. Після цього ми дуже швидко привеземо цей вогонь до Львова і будемо тут його поширювати, від церкви до церкви, від сиротинця до сиротинця. І  не лише на західній Україні, а й по всій території держави, зокрема і на сході також.

У Львові ми розпочнемо нашу естафету 18 грудня на відкритті новорічної ялинки", - сказала Іванна Герус.

Арт-директорка компанії «Львівські ярмарки» Ольга Гренюх зазначила, що 7 грудня розпочне свою роботу вже традиційний Різдвяний ярмарок у Львові.

"Традиційні локації – це проспект Свободи та площа Ринок. Окрім того, Рідздвяний ярмарок запрацює і на Сихові. Цього року для оформлення декорацій на алеї проспекту Свободи ми використали лемківські павуки, які для нас спеціально розробляли майстри з Косова. Ці півметрові павуки будуть розвішані вздовж всієї алеї", - проінформувала Ольга Гренюх.

За її словами, 7 та 8 січня у Львові буде традиційно встановлена сцена, де будуть відбуватися виступи, вертепи та новорічно-різдвяні концерти.

"12-13 січня у нас буде конкурс льодових скульптур перед Львівською оперою. Окрім цього, ми виготовили цього року нові будиночки в молочному кольорі для площі Ринок, які красиво впишуться в архітектуру нашого міста та стануть цікавинкою для гостей міста", - додала арт-директорка компанії «Львівські ярмарки».

Читайте також: Цьогоріч новорічну ялинку Львову знову подарують

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: