В одного з моряків важке поранення ніг, в іншого – ампутація пальців, – радник командувача ВМС

1543331378-1842

Радник командувача Військово-морськими силами України, волонтер Вікторія Христенко повідомила 6 грудня в ефірі телеканалу «Прямий», що в одного пораненого українського моряка, який утримується в слідчому ізоляторі «Матроська тиша» в Москві, важке поранення ніг, в іншого – травматична ампутація пальців кист.

Радник командувача Військово-морськими силами України, волонтер Вікторія Христенко повідомила 6 грудня в ефірі телеканалу «Прямий», що в одного пораненого українського моряка, який утримується в слідчому ізоляторі «Матроська тиша» в Москві, важке поранення ніг, в іншого – травматична ампутація пальців кисті, передає ГОРДОН.

Вона повідомила, що українські консули не отримали жодної офіційної інформації про характер поранень потерпілих моряків, крім тієї, що поранених відвідала омбудсмен Москви Тетяна Потяєва.

«В одного з хлопців важке поранення ніг, те, що він пересувається на милицях, ні про що нам не говорить, ми не бачимо його поранень і яку йому зробили операцію в ізоляторі», – розповіла Христенко.

Христенко закликала надсилати листи морякам. Вона зазначила, що текст повинен бути російською мовою, не можна використовувати слова «Україна» і українську символіку, а також обговорювати ситуацію, що склалася.

На сайті телеканалу уточнюється, що інформація про поранення була отримана від волонтерів, які допомагали морякам під час перебування в слідчому ізоляторі окупованого Сімферополя.

25 листопада РФ обстріляла і захопила в Чорному морі катери українських ВМС «Бердянськ» і «Нікополь», а також буксир «Яни Капу», які збиралися пройти через Керченську протоку в Азовське море.

Російські силовики затримали 24 українських моряків, пізніше їх заарештували в кримських «судах» і перевезли в Москву. Трьох поранених українців помістили в лікарню слідчого ізолятора «Матроська тиша», інших доставили в СІЗО «Лефортово».

Адвокат Микола Полозов повідомив, що всім морякам пред'явили звинувачення по ч. 3 ст. 322 (незаконне перетинання кордону) Кримінального кодексу Росії.

4 грудня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова отримала від російського омбудсмена Тетяни Москалькової інформацію, що двоє поранених українських моряків вже виходять на прогулянки, третьому – надали милиці. За її словами, у двох легкі ураження рук, у третього - поранення обох ніг.

6 грудня міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що українських консулів допустили до трьох поранених українським морякам. За його словами, Росія надала графік їх візитів - до 8 грудня заплановані зустрічі консулів з усіма затриманими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: