Депутати Львівської облради вимагають закрити російське консульство у Львові

IMG_2685

Депутати Львівської обласної ради звернулися до Президента та Міністерства закордонних справ України щодо закриття Генерального консульства Російської Федерації у Львові.

Про це передає кореспондент Дивись.info.

«Ми переконані, що Міністерство закордонних справ України в ситуації запровадження воєнного стану в частині України та захоплення українських моряків росіянами зобов’язане посилити дипломатичний тиск на Російську Федерацію у всіх напрямах аж до розірвання дипломатичних відносин. Вимагаємо також негайного закриття Генерального консульства Російської Федерації у Львові, що на вул. К.Левицького, 95. Такі дії призведуть до покращення політичної ситуації в регіоні, зменшать соціальну напругу та провокації, які вчиняються агентами розвідки та ФСБ РФ проти людей, пам’яток української державності, а також пам’ятників видатним борцям за незалежність України», – йдеться у зверненні ЛОР.

Нагадаємо, питання доцільності існування у Львові дипломатичного представництва РФ вчергове набуло актуальності через свіжі заяви речниці російського МЗС. І хоч депутати ЛМР раніше так і не підтримали звернення до українського МЗС з пропозицією про закриття консульства країни-агресора у Львові, українські дипломати мають важелі, аби вплинути на ситуацію. Так вважає професор кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій Ужгородського національного університету Ігор Тодоров.

Читайте також: Українське МЗС має можливість закрити консульство Росії у Львові, – професор з міжнародних відносин 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: