Шахтарський протест на Львівщині: гірники заявляють про готовність блокувати кордон з Польщею

IMG_2563-696x464
Фото з архіву. На фото шахтарі Сокальщини пікетують львівську ОДА з вимогою виплатити зарплати 2 листопада 2018 року

Протест гірників шахти "Лісова" ДП "Львіввугілля" триває з 10 грудня.

Сьогодні частина гірників рушила пішки на Червоноград, інші - залишаються під землею.

Про це повідомляє голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець. «Шахтарі не вірять, що владні структури мають намір розв’язувати ситуацію, тому вони готуються до перекриття прикордонного переходу з Польщею в районі Рави-Руської», - пише Волинець.  

Він додає, що частина гірників, що лишалися під землею, піднята на поверхню через погіршення стану здоров'я. «Як повідомила голова ППО Незалежної профспілки гірників України ш. “Лісова” ДП “Львіввугілля” Мирослава Кафтан, станом на сьогодні, у копальні на глибині 540 метрів залишаються 78 гірників. Упродовж ночі 10 шахтарів вивезли на поверхню через погіршення стану здоров’я».

Воднгочас, частина протестувальників пішки вирушила до Червонограда. 

На фото: колектив шахти «Лісова», яка знаходиться у селі Сілець, колоною, яка розтягнулася на 300 метрів, прямує до Червонограда. Як повідомив Волинець, прямо зараз гірники рухаються від шахти до центральної площі міста Червонограда. (Відстань 8 км). Після проведення мітингу на площі вони повернуться на територію шахти.

Нагадаємо, шахтарський протест почався у понеділок 10 грудня. За словами Волинця,  шахтарі чотирьох змін усі ці дні знаходяться на поверхні шахти. Вночі вони сплять на місцях, в нарядних та бані. «Це свідчить про згуртованість та високий дух солідарності.
Шахтарі заявляють: “Якщо наші знаходяться під землею, то ми будемо тут, на підприємстві”».

Вимоги шахтарів

Профспілковий лідер додав, що до Києва прямують голова Регіонального об’єднання НПГУ м. Червонограда Віталій Оніжук, голова теркому ППВП та генеральний директор підприємства, де о 16:00 для них запланована зустріч з Віце-прем’єр-міністром Володимиром Кістіоном.

Як ми повідомляли раніше, в понеділок, 10 грудня, на рахунки ДП «Львівугілля» поступили кошти від реалізації вугільної продукції. Про це повідомили у департаменті паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА. Фінансовий ресурс у сумі 22,3 млн грн скерували на виплату заробітної плати гірникам. Відтак, працівникам ДП «Львіввугілля» виплатили 64,2 млн грн, що становить 44 % заробітної плати за жовтень.

Нагадаємо, до того шахтарі пікетували Львівську ОДА із тими самими вимогами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: