Я військовополонений, – капітан буксира «Яни Капу» відмовився давати свідчення

a7e6dadd62cb0e5c94fe68daa58fe80b

Капітан захопленого в Чорному морі українського буксира «Яни Капу» Олег Мельничук заявив російському «слідству», що у відповідності з Женевською конвенцією є військовополоненим, винним себе не вважає, і давати свідчення не буде.

Про це в Facebook повідомив адвокат Едем Семедляєв, пише blackseanews.net.

За його словами, 12 грудня у Мельничука пройшли «слідчі заходи».

«Олег в міру сил підтримує свою команду. Також він просив подякувати всім, хто допомагає українським морякам», – пише Семедляєв.

Семедляев розповів, що слідчі ФСБ вимагали підписати підписку про нерозголошення даних «попереднього слідства».

«На що я відповів, що не можу підписати настільки «серйозний» документ, оскільки мені не зрозуміло, які саме дані я не маю права розголошувати. Слідчий так і не зміг конкретизувати свою вимогу, після чого знайшов двох студентів-«понятих», які погодилися підписати», – підсумував адвокат.

Капітан буксира Олег Мельничук заявив, що не вважає себе винним. Раніше в російському суді він зажадав перекладача з російської на українську мову.

Раніше командир малого бронекатера «Бердянськ» Роман Мокряк заявив окупантам, що вимагає ставитися до себе і свого екіпажу як до військовополонених, і також відмовився давати свідчення, поки його екіпаж не буде звільнений.

25 листопада 2018 року російські прикордонники протаранили буксир і обстріляли малі бронекатери в нейтральних водах Чорного моря на південь від Керченської протоки. Українські кораблі захопили і відбуксирували до Керчі, а екіпажі взяли в полон. Моряків відвезли в Москву в СІЗО Лефортово і «Матроську тишу».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: