Екс-керівнику ЛКП повідомили про підозру у службовій недбалості

134662

Прокуратура повідомила про підозру у службовій недбалості екс-керівнику одного із львівських комунальних підприємств.

Про це повідомили в прокуратурі Львівської області.

Ще у листопаді 2017 року задокументовано факт службової недбалості тодішнім керівником одного із комунальних підприємств міста Львова.

Встановлено, що він уклав договір, відповідно до якого, підприємство зобов’язувалось виконати розробку техніко-економічного обґрунтування з будівництва сміттєпереробного комплексу, проте воно, згідно з висновком судової будівельно-технічної експертизи, не відповідає чинним галузевим нормативним актам, будівельним вимогам та умовам договору.

Також, фігурант підписав акт прийому-передачі цього техніко-економічного обґрунтування і, як наслідок, державним інтересам було завдано шкоди на суму майже півмільйона гривень.

Відтак, з урахуванням того, що підозрюваний є водночас і депутатом Львівської обласної ради, йому, відповідно до п.1 ч.1 ст.481 КПК України, у п’ятницю, 14 грудня 2018 року, прокурором Львівської області Юрієм Квятківським повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки).

Тепер зловмиснику загрожує до 5 років в’язниці, трирічне позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, а також штраф до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Досудове розслідування триває та перебуває на контролі органів прокуратури Львівської області.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: