В ЛМР розповіли, з чого почнуть частковий демонтаж скандального радянського пам'ятника

1449214_1499142-696x464
Джерело фото: Віка Балицька/Facebook

У Львові почнуть демонтаж частини Монумента Слави на вул. Стрийській.

Про це сьогодні розповів Андрій Зозуля, голова Галицької РА, яка є замовником робіт з демонтажу. Він повідомив, що причиною для демонтажу мерія вважає аварійність конструкції.

«Маємо технічні висновки про аварійність конструкції Монумента Слави. Крім того, на наше замовлення були виготовлені інструкції про можливі методи демонтажу монумента, - розповів голова Галицької РА Андрій Зозуля. – Після отримання цих висновків було необхідне бюджетне фінансування, ми оголошували тендер, тричі торги не відбувалося, бо, на жаль, ніхто з будівельних компаній не хотів займатися цими роботами.

Аварійною є конструкція високої стели монумента, окремі її елементи загрожують падінням, тому спочатку є потреба демонтувати гранітні елементи, барель’єфи, які є, а потім демонтувати саму конструкцію цієї стели».

Згідно з даними сайту Prozorro, кошторис робіт – майже 300 тисяч гривень. Угода укладена з ТзОВ «БК Альтера» до кінця цього року. Однак, за словами Андрія Зозулі, це не означає, що роботи будуть завершені вже цього року.  «Зараз у нас заключена угода з будівельною компанією, яка за сприятливих погодних умов зможе розпочинати ці роботи. Треба виставити риштування, безпечно на цьому риштуванні працювати і по термінах зможемо говорити, коли вже почнуться ці роботи, коли відкриється залізобетон. Якщо не будемо встигати цього року, скоріше за все будуть роботи продовжуватися на початку наступного року».

Детальніше про скандал навколо Монумента Слави у Львові читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: