Чи зникнуть у Львові черги до дитячих садочків та перейменування УПЦ МП на Російську церкву. Головне за день

IMG_1852 (1)

Підсумовуємо головні за день. 

Де шукати екологічні спа-курорти, не виїжджаючи за межі Львівщини, Чи зникнуть у Львові черги до дитячих садочків та перейменування УПЦ МП на Російську церкву — про це та інше читайте у нашому дайджесті найцікавіших матеріалів за 20 грудня.

Хто крайній

Майже рік тому, у лютому 2018 року мер Львова Андрій Садовий заявив, що вже до 2020-го року черг у міські садочки не буде.

«… ми чітко прорахували, що на кінець 2020 року ми виходимо на 100% забезпеченням місцями у садочках усіх львів’ян, які на  це претендували», –  сказав мер.

Тоді ж він додав, що варто враховувати активне житлове будівництво, та запевнив, що мерія «знаходитиме баланс» між житловим будівництвом й інфраструктурою, спонукатиме забудовників враховувати інтереси та потреби в садочках, майбутніх мешканців.

Ми з’ясували чи є у мера шанс виконати обіцянку і що для цього роблять у Ратуші.

«Щойно отримали свідоцтво про народження, відкриваємо сайт міськради і шукаємо, як зареєструвати дитину у садочок», — це одна з перших речей, про які повинні подумати батьки, коли в них з’являється немовля — переконана львів’янка Іванка Кіндій. Чи зникнуть у Львові черги до дитячих садочків читайте за посиланням.

РПЦ або УПЦ МП

Сьогодні Верховна Рада проголосувала за проект закону №5309, згідно з яким Українська православна церква, яка підпорядковуються РПЦ, має змінити назву і вказати свою приналежність до Росії.

Згідно з документом, релігійна організація (об’єднання), яка є частиною іншої структури, керівний центр якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та тимчасово окупувала територію України, зобов’язана у своїй повній назві, зазначеній її у статуті (положенні), відображати відповідну приналежність.

Що означає ухвалене сьогодні депутатами рішення, ІА Дивись.info запитала у релігієзнавця Дмитра Горєвого. Деталі за посиланням.

Цілющі чани Карпат

Втекти від галасу міста, забути про проблеми, занурившись в гарячі обійми пару, скупатись на свіжому повітрі в чані з теплою джерельною водою, милуючись при цьому гірськими краєвидами — все це поруч, у спа-курортах Львівської області.  Цього разу у межах спільного проекту Дивись.info, управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації та «Дуже радіо» пропонуємо огляд сучасних карпатських готелів і баз відпочинку, які пропонують спа-процедури, сауну, масаж. Деталі за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: