Вікенд у Львові: куди піти 22 і 23 грудня

Найцікавіші події у Львові на вихідних 22 і 23 грудня.

Колядки від Соломії Чубай, Макс Пташник зіграє концерт в рамках дебютного туру, а також чергова виставка в період різдвяно – новорічних святкувань у галереї «Зелена канапа» — в афіші подій ІА Дивись.info.

Проект Весна. Мар’яна Садовська та Крістіан Томе

22 грудня, 19:00, Центр Довженка (просп. Червоної Калини, 81)

Музичний проект Маріанни Садовської з німецьким перкусіоністом і спеціалістом з електроніки Крістіаном Томе, створює колаж стародавніх українських народних пісень та сучасних електроакустичних звуків. Їхній асортимент інструментів від гармоніки до дримби та ноутбука сплітається разом сильним голосом Маріанни, в програмі, яка склеєна древніми коріннями, що рухаються над невідомою територією, подорожуючи через цікаві тіла звуку.

Концерт «Гендель. Ораторія «Месія»

22 та 23 грудня, 19:00, Будинок органної та камерної музики (вул. Бандери, 8)

Ораторію для солістів, хору та оркестру «Месія» сміливо можна назвати головним твором Генделя. Краса і велич цієї музики вражає слухачів уже майже 300 років. Кажуть, що сам композитор частенько не стримував сліз, пишучи ораторію. Твір був створений для Великодньої меси, але після смерті Генделя традиційно став виконуватися у період адвенту.

Цього року перед Різдвом у Львівському органному залі величну ораторію виконає Заслужена академічна капела України «Трембіта» під диригуванням Миколи Кулика.

Концерт Соломії Чубай «Пісні бабці Стефи»

23 грудня, 18:00, !FESTrepublic (вул. Старознесенська, 24-26)

«Пісні бабці Стефи» – це колядки, щедрівки, веснянки, колискові, заспівані її внучкою Соломією Чубай. «Пісні бабці Стефи» – це добре відомі і зовсім нові пісні в сучасному, крутому аранжуванні (гурт «Jalapita» і гості – Володимир Бедзвін – віолончель та гурт «Rockoko»).

Макс Пташник 

22 грудня, 20:00, Львівська копальня кави (пл. Ринок, 10)

Макс Пташник зіграє концерт у Львові в рамках дебютного туру Україною.
Концерт відбудеться 22 грудня в Львівська копальня кави
Вхід вільний.

Нещодавно львівський музикант-мультиінструменталіст, сонграйтер, саунд-продюсер — Макс Пташник презентував нову композицію #хочубутикраще та анонсував перші міста дебютного туру Україною.
«#хочубутикраще — це продовження відвертої, але конструктивної розмови, в першу чергу, з самим собою, яку я почав у попередній композиції — «Прокидайся». В моєму житті наступив момент, коли я зрозумів що рухаюсь в бік, протилежний, від своїх бажань та потреб. Я усвідомив наскільки багато ми брешемо самі собі та наскільки викревлене наше сприйняття самих себе. Відчув, що настав час для складних, але потрібних рішень. Цей трек - роздуми про мої власні нові цілі, викликлики та прагнення; спроба апдейтнути свої стосунки з людьми та оточуючим світом.”— коментує Макс Пташник.

Вистава «…п’єса Шекспіра «12 ніч», зіграна акторами далекої від Англії країни, що і не знали ніколи слів Шекспіра…»

23 грудня, 19:00, Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3)

Це буде одна дуже стара історія. Ви знаєте що всі справжні історії дуже старі. І всі справжні нові – це завжди старі, дуже старі. Ті хто їх розказують – змінюють імена, героїв країни, де вони відбувалися. Іноді їм здається що це вони, вони перші розказали про кохання щось таке, чого світ до них не знав.

Різдвяна виставка

Галерея «Зелена канапа» (вул. Вірменська, 7)

Дванадцятий рік поспіль в період різдвяно – новорічних святкувань галерея «Зелена канапа» збирає під одним дахом найрізноманітніших митців Львова, Києва та Ужгорода для створення унікальної експозиції.

Живопис і графіка, скульптура і художнє скло, керамічні і дерев`яні художні роботи, художній текстиль та авторські ляльки і багато іншого. Нові творибільш ніж сорока сучасних українських художників з святковим настроєм.

Читайте також: У Львові відкрилась традиційна Різдвяна виставка (фото) 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: