Все, що відомо про вибух на різдвяному ярмарку у Львові (відео, фото)

48428311_519561755114070_6482696703118934016_n-696x522
Фото: ІА "Дивись.Інфо"

Сьогодні, близько 13:30 у центрі Львова загорілися хатиночки різдвяного ярмарку.

На місце пожежі негайно виїхали рятувальники. Для гасіння пожежі було залучено 4 одиниці техніки та 20 осіб особового складу.

Вогнем знищено три різдвяні будиночки. Травми й опіки отримали четверо людей. Всі вони працівники ярмарку.

За попередніми даними, ніхто з відвідувачів ярмарку не постраждав.

Рух транспорту по проспекту Свободи було тимчасово перекрито, але о 14 годині його відновили.

Кадри із гасіння пожежі на різдвяному ярмарку дивіться у відео ІА "Дивись.Інфо".

На місце одразу прибули голова Львова Андрій Садовий, його заступник Андрій Москаленко, голова Галицької райадміністрації Андрій Зозуля та інші чиновники.

Як після пожежі виглядає різдвяний ярмарок у центрі Львова (фоторепортаж)

За попередніми даними, причина пожежі – вибух газового балону.

Унаслідок вибуху 4 людини госпіталізували в КНП «8-а міська клінічна лікарня м. Львова», двоє із них — в реанімації, і двоє — в опіковому відділенні.

На місце події нами було викликано декілька карет швидкої медичної допомоги та працівників ДСНС.

Ще до приїзду лікарів, до потерпілих підбіг хлопчина у військовій формі, представився військовим медиком та почав надавати першу домедичну допомогу. Він розмовляв з потерпілими щоб ті не втрачали свідомість.

Військовий медик рятував людей на пожежі у Львові (фото)Через ці події ярмарок припиняє роботу. Продавці позбирали товар та закрили ятки. Чи відчиниться він цьогоріч знову на пр. Свободи, поки невідомо.

Міська влада Львова одразу відреагувала на пожежу. Місто прийняло рішення закрити роботу ярмарку до результатів розслідування і рішення міської комісії ТЕБ і НС.

Таке рішення озвучив міський голова Андрій Садовий, який провів на місці події оперативну нараду зі структурними підрозділами міста і надзвичайними службами.

«Ніхто не знімає відповідальності з організаторів. Елементарне порушення техніки безпеки призвело до такої біди. І головне — що всіх попереджали: категорично заборонено використовувати будь-які балони», — прокоментував мер Львова Андрій Садовий.

У Львові всі різдвяні ярмарки зупиняють роботу, – рішення міської ради (фото)Під час комісії з надзвичайних ситуацій ЛМР, дійшли висновку, що У Львові всі різдвяні ярмарки зупиняють свою роботу.

«Призупинити роботу різдвяних ярмарків на просп. Свободи, площі Ринок та просп. Червоної Калини на час роботи комісії», – йдеться у повідомленні.

Але на цьому заходи з посилення безпеки не завершуються. Комісія з НС вирішила наказати головам Галицької та Сихівської районних адміністрацій створити комісії у складі представників ДСНС, Держспоживслужби, Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради, КП «Адміністративно-технічне управління», управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, управління безпеки міста ЛМР.

Наразі, відповідні служби вже розгрібають залишки хатинок що згоріли.

На проспекті Свободиярмарок вже не працює  повністю, а на площі Ринок ще є кілька яток, що працюють.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: