Підконтрольний РФ суд Криму лишив під вартою ще трьох українських моряків

sud-2

Підконтрольний РФ Верховний суд Криму у вівторок відмовив у задоволенні апеляційних скарг трьом українським морякам, захопленим біля Керченської протоки 25 листопада.

Підконтрольний РФ Верховний суд Криму у вівторок відмовив у задоволенні апеляційних скарг трьом українським морякам, захопленим біля Керченської протоки 25 листопада, пише УП.

Суддя відмовив у задоволенні апеляційної скарги старшому матросу з катера «Нікополь» В'ячеславу Зінченку, при цьому скоротивши на одну добу термін обраного запобіжного заходу.

Таким чином Зінченко залишиться в московському СІЗО до 24 січня 2019 року.

Адвокат моряка Еміне Авамілєва заявила, що мав місце збройний конфлікт і її підзахисний після цього конфлікту має статус військовополоненого, а питання утримання під вартою мав розглядати військовий суд.

Також в своєму виступі вона зазначила, що Зінченко має родичів у Сімферополі і Феодосії, які готові розмістити моряка в разі рішення про запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Раніше 25 грудня Верховний суду Криму відмовив у задоволенні апеляційної скарги захопленому українському військовому, мічману Андрія Шевченку, а також капітану третього рангу Володимиру Лісовому.

Верховний суд Криму 25 грудня має також розглянути апеляції на арешт матроса з буксира «Яни Капу» Сергія Чуліби і співробітника СБУ Андрія Драча.

Водночас представник Верховного суду Криму повідомила журналістам, що суд у середу планує розглянути останні апеляції адвокатів на арешт українських моряків.

«Надійшли ще п'ять апеляцій. Щодо Без'язичного, Гриценка, Небилиці, Семидоцького, Мельничука», – сказали в суді.

Відносно ще чотирьох моряків скарг на арешт немає, зазначив представник інстанції.

Йдеться про співробітника СБУ Василя Сороку, членів екіпажів кораблів Андрія Артеменка і Андрія Ейдера. Всі троє отримали поранення, були арештовані за рішенням суду в Керчі. У цій інстанції повідомили минулого тижня, що не отримували апеляцій, терміни їх подачі давно минули.

Крім того, немає апеляції на арешт моряка Володимира Терещенка.

Верховний суд Криму раніше, 19-21 і 24 грудня, залишив під вартою 10 українських моряків: Володимира Варимеза, Андрія Оприска, Юрія Будзила, Сергія Цибізова, Богдана Головаша, Сергія Попова, Михайла Власюка, Віктора Безпальченка, Владислава Костишина та командира бронекатери «Бердянськ» Романа Мокряка, - виправивши технічну помилку нижчої інстанції. Термін утримання під вартою закінчується 24, а не 25 січня 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: