У Львівській ОДА розгорівся скандал через смерть породіллі у Жидачеві

DSC_3542_1537781922_613x408.41125_3_0

Прокурор Львівської області Юрій Квятківський вимагає провести службову перевірку за фактом смерті породіллі у Жидачівському районі.

Про це він заявив під час апаратної наради у ЛОДА, передає кореспондент Дивись.info.

«Маємо ганебний інцидент у Жидачеві повторно. Раніше в нас була смерть неповнолітнього, в кінці року оголошено підозру двом лікарям. А у п’ятницю мали смерть породіллі. Лікарі приховали цей факт, не викликали слідчо-оперативну групу, перевезли тіло породіллі до Львова, тоді ми про це дізналися. В суботу вже проводили виїмку документів. Прохання розібратися, чому так сталося», – заявив прокурор області Юрій Квятківський.

Водночас, директорка департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак заявила, що медики діяли згідно з регламентом, зокрема було повідомлено МОЗ.

Читайте також: З лікарні на Львівщині, де померла породілля, звільняється головний лікар 

«Смерть наступила в стаціонарі під час надання меддопомоги. В нас немає жодного нормативного документу, яким би було передбачено викликати в операційну слідчо-оперативну групу. Всі дії стосовно інформування медики зробили, всі були повідомлені, жодного прикриття там немає. Те, що я не озвучую у ЗМІ причину смерті, не означає, що ми її не знаємо, за попередніми даними. Але відбудеться процедура, патологоанатоми проведуть дослідження, і всі матеріали будуть надані. Моїм наказом на наступний день після цього випадку було призначено службову перевірку», - заявила Ірина Микичак.

Своєю чергою голова Львівської ОДА Олег Синютка підтримав позицію прокурора області і зазначив:

«В мене прохання, щоб службова перевірка була проведена об’єктивно. Те, що лікарі хотіли приховати цей факт, – 100%, на превеликий жаль. І те що головний лікар написав заяву про звільнення це теж правильно на 100%. Це має бути предметом розмови в медичній громадськості. Ми прекрасно розуміємо, що сталося», - додав голова ЛОДА.

«В ході розслідування інших кримінальних справ, ми встановлюємо факти, де  лікарі переписують історії хвороби. Тому я про це сьогодні говорю», - підсумував Юрій Квятківський.

Нагадаємо, 28 грудня у Жидачівській центральній районній лікарні під час кесаревого розтину померла жінка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: