Прокуратура не мінятиме кваліфікацію справи через смерть потерпілого від вибуху у центрі Львова

D418D4F1-590B-474B-8E9E-22D3DE3AA7F7

1 січня помер один з постраждалих від вибуху на Різдвяному ярмарку у Львові.

Чоловік 1968 року народження, був громадянином Вірменії. «Його стан постійно був важкий. Нам вдалось подолати стадію опікового шоку, але наступна стадія, яка є при опіках понад 20%, це стадія токсикації. Від учорашнього дня було погіршення по аналізах, розвинулась ниркова недостатність. На жаль, через обширні, глибокі опіки, пішла сильна інтоксикація. У чоловіка було 50% опіків», — повідомив Ігор Стояновський, заступник головного лікаря з хірургічної допомоги 8-ої міської клінічної лікарні Львова.

У перекваліфікації статті, за якою відкрито провадження, немає потреби, - вважають в обласній прокуратурі.

«Тоді реєстрували частину 2 статті 272, і власне кваліфікуючою ознакою тої статті є загибель чи інші тяжкі наслідки. Тоді це і були тяжкі наслідки, а потім це призвело ще й до смерті, тобто ця обставина уже включена в цю статтю і перекваліфіковувати на якусь іншу немає потреби», - пояснила журналістам Дивись.info речниця прокуратури Юлія Шевченко.

Підозра поки нікому не оголошена

У прокуратурі додали, що наразі не йдеться і про обрання запобіжних заходів.

«Провадження зареєстровано за фактом. Буде встановлювати досудове розслідування хто є винним, тобто запобіжний захід немає кому обирати, бо ще не встановлено причетних осіб, немає підозрюваних», - додала Юлія Шевченко.

Нагадаємо, що за даними надзвичайників, причиною загоряння став вибух газового балона, використання якого заборонено правилами техніки безпеки. Через вибух міська рада створила спеціальну комісію, яка перевірила дотримання правил безпеки у всіх павільйонах ярмарку. Однак поки що невідомо, кого саме правоохоронці вважають відповідальним за порушення правил безпеки.

Позиція міської ради, схоже, полягає у тому, що це справа виключно організаторів або підприємства, де працював загиблий. «Місто це питання не дуже може коментувати. Краще звертатись до ТзОВ «Львівські Ярмарки», як організаторів, або самого ПП, де працював покійний, оскільки тривають дії з боку поліції», - пояснила керівниця прес-служби Львівської міської ради Христина Процак.

З’ясувати позицію ТзОВ «Львівські Ярмарки» наразі не вдалося. Журналісти Дивись.info намагаються взяти коментар у арт-директорки компанії «Львівські ярмарки» Ольга Гренюх. Також поки що не відомо, чи отримає родина померлого компенсацію чи будь-яку допомогу від міста чи організаторів ярмарку.

Читайте також: Все, що відомо про вибух на різдвяному ярмарку у Львові (відео, фото)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: