Супрун запустила на Львівщині кампанію зі збільшення вакцинування дітей від кору

IMG_6326

Міністерство охорони здоров'я запускає у Львівській області кампанію щодо збільшення рівня вакцинації від кору серед дітей. 

Про це у четвер, 3 січня, під час брифінгу у Львівській ОДА розповіла в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, передає ІА Дивись.info.

За її словами, в рамках кампанії розпочнеться планування з довакцинації тих дітей, які не були вакциновані проти кору за останні 10-15 років.

Читайте також: У МОЗ розповіли, скільки життів може забрати кір на Львівщині 

«Ми розпочинаємо у Львівській області спеціальну кампанію аби вакцинувати дітей. У школах області є майже 20 тисяч дітей, які не були вакциновані. Зараз розпочинається місячне планування, щоб ми дізнались, де є невакциновані діти. Також буде впроваджена комунікаційна компанія, щоб поговорити з батьками, вчителями, медпрацівниками та пояснити важливість вакцинації проти кору і від середини лютого розпочнеться сама кампанія», - розповіла Уляна Супрун.

Аби збільшити рівень імунізації серед тих дітей, які пропустили планові щеплення, в регіоні працюватимуть мобільні бригади фахових медпрацівників.

«Мобільні бригади приїжджатимуть від школи до школи, в області є 52 навчених експерти щодо вакцинації, вони будуть у відрядженні від своїх основних місць роботи. Батьки, які не захочуть, щоб діти вакцинувались у школі, можуть звернутись до свого лікаря і показати, що дитину вакцинували», -  зазначила  Уляна Супрун.

Читайте також: Супрун розповіла, як українці можуть повертати ліки в аптеки 

Комунікаційна кампанія також включає проведення батьківських зборів, індивідуальні бесіди з батьками, які мають сумніви щодо безпеки вакцинації, та розповсюдження інформаційних матеріалів.

Уляна Супрун додала, що згодом аналогічну кампанію буде поширено в Івано-Франкцівській, Одеській та Закарпатській областях.

Володимир Курпіта

Генеральний директор ДУ «Центр громадського здоров'я МОЗ України» Володимир Курпіта розповів, що станом на сьогодні Львівщина є лідером щодо кількості захворілих. Це понад 11 тисяч випадків кору зареєстровані у 2018 році, це 22 % всіх випадків кору в Україні.

«Станом на сьогодні у Львівській області є понад 50 тисяч доз вакцини від кору виробництва Бельгії і США. В рамках кампанії ми пропонуємо пройти двотижневий захід щодо вакцинації школярів від 6-18 років. На даний момент опрацьовуються технічні питання, але вакцинація буде здійснюватися відповідно до вимог чинного законодавства, яке передбачає надання письмової згоди від батьків щодо проведення щеплення та проведення огляду фахівцем перед щепленням», - розповів Курпіта.

Володимир Курпіта зазначив, що вакцини від кору закуповуються Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) і  мають відповідні сертифікати якості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: