Церемонія передачі Томоса та святкова літургія в Стамбулі (пряма трансляція)

ZmHwlnSbenpgGssunT78UCpmkvTJiTW9afrcFg4G
Фото: відкриті джерела

Вчора 5 січня, Вселенських Патріарх підписав Томос про автокефалію для Православної Церкви України.

Наразі у Стамбулі в патріаршому храмі Святого Георгія відбувається урочиста церемонія вручення Томоса про автокефалію об’єднаної Православної церкви України.

Варфоломій передає томос до митрополита Київського та всієї України Епіфанія, який привезе його до Києва.

У Стамбулі розпочалося Різдвяне богослужіння, яке спільно відправляють Вселенський Патріарх Варфоломій і предстоятель Православної церкви України Епіфаній, обраний під час об’єднавчого собору українських православних церков, передає канал 112.

Після божественної літургії Томос про автокефалію Православної церкви України буде урочисто вручений митрополиту Епіфанію.

Читайте також: Томос для України: опубліковано текст історичного документу 

Святковке богослужіння відбувається у Соборі Святого Георгія в Стамбулі. Цей православний кафедральний собор в стамбульському районі Фанар з 1601 року є резиденцією патріарха Константинопольського.

В урочистій церемонії вручення Томосу та в божественної літургії, яку спільно відправляють Константинопольський патріарх і предстоятель ПЦУ, бере участь і президент України Петро Порошенко.

Дивіться наживо церемонію передачі Томоса Україні

У понеділок, 7 січня, у Софійському соборі в Києві відбудеться Різдвяна літургія Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Єпіфанія, на якій продемонструють Томос про автокефалію. Для загального огляду Томос буде перенесений до трапезного храму Софії Київської (Мала Софія).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: