У наслідок аварії вантажного судна у берегів Туреччини загинули 4 українці

5c33164861361f1ff0d5c18a
Фото: cnnturk

За попередніми даними двоє людей загинули і ще четверо зникли безвісти 7 січня після того, як вантажне судно з вугіллям надіслало сигнал лиха біля північного узбережжя Туреччини.

В заяві губернатора Самсуна сказано, що на кораблі перебувало 13 членів екіпажу: 9 із них громадяни України, 2 азербайджанці та 2 - громадяни росії, інформує CNN Turk.

Корабель знаходився в 130 км від берега провінції Самсун, коли подав сигнал лиха.

Берегова охорона Туреччини заявила, що сигнал лиха попереджав про можливість затоплення судна, тому рятувальна операція виконувалася за допомогою літака, двох вертольотів і двох човнів.

Пізніше губернатор Самсуна Осман Каймак оголосив, що чотирьох зникликлих моряків знайшли мертвими. Загалом, через аварію загинуло 6 осіб, четверо з них - українці.

Як повідомляє УНН, з посиланням на дані посла України в Туреччині Андрія Сибігі, судно затонуло через складні погодні умови.

"Туреччина. Сьогодні вранці біля берегів Самсуна через погодні умови затонуло торгове судно. На жаль, не вдалося врятувати 4 наших співвітчизників. Решту 7 членів екіпажу доправлено до різних лікарень міста Самсун. Постраждалих відвідав губернатор провінції, вони перебувають під належним наглядом. До Самсуна виїхав консул. Висловлюємо щирі співчуття родинам загиблих та сподіваємось на якнайшвидше одужання постраждалих, - сказано у повідомленні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: