Британські депутати надіслали листи підтримки захопленим Росією українським морякам

a6bdedc638eff732c0404f5cf4683e9e9f957a10

Члени парламенту Британії надіслали листи підтримки капітанам та екіпажам трьох українських кораблів, захоплених Росією під час інциденту в районі Керченської протоки наприкінці листопада минулого року.

Про це повідомили у Twitter посольства України у Британії з посиланням на лист Джона Віттінгдейла, голови Групи дружби з Україною у парламенті Британії, до якої входить понад 40 депутатів, передає УП.

«Ми вдячні Джону Віттінгдейлу, який від імені Групи дружби з Україною в парламенті Великої Британії надіслав листи підтримки капітанам та екіпажам трьох українських кораблів, захоплених Росією внаслідок акту агресії 25 листопада 2018 року», - йдеться у повідомленні.

Також у коментарі ЄвроПравді в посольстві у Британії повідомили про те, що лист підтримки полоненим українським морякам буде надісланий і від імені членів делегації Великої Британії у Парламентській асамблеї Ради Європи.

Крім того, повідомили в посольстві, індивідуальні листи підтримки будуть спрямовані і від імені окремих британських парламентарів.

Нагадаємо, 25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна і захопили два малих броньованих артилерійських катери «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу», разом з 24 моряками, троє з яких зазнали поранень.

Затриманих українських моряків доставили до окупованого Росією Криму і заарештували за підозрою у «порушенні російських кордонів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: