У Росії дванадцять українських моряків залишаться під вартою до 24 квітня

49896235_763048084064279_6935469080266670080_n
Фото із соцмереж.

Лефортовський суд Москви продовжив арешт дванадцятьом захопленим у полон українським морякам до 24 квітня 2019 року.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на Об'єднану Групу Громадської Спостереження за дотриманням Конституційних свобод.

«Оприск Андрій, Цибізов Сергій, Мокряк Роман і Семідоцький Євген рішенням судді Галімової залишаються під вартою до 24 квітня. Терещенко Володимир, Головаш Богдан, Попов Сергій, Шевченко Андрій рішенням судді Рябцева також залишаються в СІЗО до 24 квітня», – йдеться в повідомленнях групи .

«Власюк Михайло, Гриценко Денис, Зінченко В'ячеслав, Драч Андрій теж залишаться в СІЗО до 24 квітня», – повідомили пізніше.

Нагадаємо, ВМС ЗС України від 25 листопада повідомили, що прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили агресивні дії проти українських судів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполь. Зокрема російський прикордонний корабель «Дон» протаранив український рейдовий буксир, в результаті чого було пошкоджено головний двигун корабля, обшивка і леєрне огородження, а також втрачений рятувальний пліт. При цьому у ВМС ЗСУ підкреслюють, що про намір здійснити перехід попереджали заздалегідь і діяли в рамках міжнародного права.

Водночас, в ФСБ Росії заявляли, що три українських військових кораблі в Азовському морі «незаконно увійшли в територіальні води РФ і попрямували до Керченської протоки».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: