Мораторій на російськомовний продукт на Львівщині продовжить діяти. ЛОР подасть апеляцію на рішення суду

42251779_1959153990827589_7216349234071601152_n-696x453
Фото ілюстративне. Джерело: Вголос

Про це у коментарі журналістам Дивись.info повідомив начальник юридичного відділу Львівської облради Андрій Мельник. Він також розповів деталі щодо подальших дій облради.

Андрій Мельник підтвердив Дивись.info, що Львівський окружний адміністративний суд вчора, 16 січня, дійсно вирішив скасувати рішення ЛОР від 18.09.2018 року за № 745 «Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області». Позивачами у цій справі виступили "Громадська організація «Всеукраїнський громадський рух «Український вибір – Право народу» та Сергій Іванов-Малявін. Мотивувався позов тим, що рішення ЛОР нібито порушує норми чинного законодавства України, міжнародні договори, які ратифіковані державою Україна.

Начальник юридичного відділу ЛОР Андрій Мельник пояснив, що вчорашній суд не прийняв до уваги клопотання ЛОР про перенесення розгляду справи, тож про рішення суддів обласна рада дізналася з відкритий джерел і повного тексту рішення ще не бачила.

«Деталі рішення нам невідомі, про те, що рішення ЛОР скасували ми довідалися, по суті, з відкритих джерел, оскільки вчора перед засіданням ми подали клопотання щодо відкладення цього засідання, - пояснив Андрій Мельник. - Клопотання було мотивоване тим, що усі наші працівники задіяні в інших судрвих засіданнях по інших судах. Це клопотання повинне було розглянутися судом і, враховуючи те, що це є першою неявкою, яка була обгрунтована, суд мав відкласти засідання й дати можливість обласній раді забезпечити явку уповноваженого представника, аби ми могли захищати інтереси обласної ради. Всупереч процесуальним вимогам та практиці Верховного суду щодо задоволення таких клопотань, суд з невідомих для нас причин це клопотання відхилив і справу розглянув без нашої участі. Він тим самим позбавив нас можливості елементарно дати пояснення та обґрунтувати правову позицію по прийняттю цього рішення».

Водночас, керівник юрвідділу ЛОР зауважує, що текст судового рішення в облраді ще не бачили (адже воно ще не оприлюднене у відкритому реєстрі), втім у ЛОР сподіваються побачити текст приблизно за п'яти днів.

Читайте також: У пошуках виходу: Що буде з мораторієм на російськомовний культурний продукт на Львівщині

«Ми будемо подавати апеляційну скаргу й до моменту розгляду цієї справи в апеляції рішення суду, прийняте вчора, не набирає чинності», - додав Андрій Мельник.

Водночас, у Єдиному держреєстрі судових рішень є текст ухвали, в якій у суд раніше відмовив позивачеві у забезпеченні позову. Відтак, аж до рішення апеляційного суду дія мораторію на російськомовний культурний продукт на Львівщині залишається чинною.

«Мораторій не скасований. Звичайно, ми ще не знаємо, що суд вчора ще прийняв, бо немає поки інформації. Але враховуючи, що позов стосувався скасування рішення ЛОР, то це рішення суду не набуде чинності до розгляду в апеляції».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: