Львівська поліція перевіряє факти жорстокого поводження підлітків із кошеням

police

Про це журналістам Дивись.info повідомила речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська.

Вона розповіла, що за даним фактом Шевченківським райвідділом поліції Львова вже проводиться перевірка, на місце, де імовірно було зняте відео виїхала слідчо-оперативна група.

Нагадаємо, відео жорстокого поводження із кошеням, яке виклали у мережу двоє підлітків, сьогодні шокувало львів'ян. Люди почали шукати дані про цих осіб у відкритих джерелах та пробувати написати у поліцію заяву про вчинення злочину. Детальніше про це читайте тут.

Як повідомила о 17.20 речниця патрульної поліції Катерина Рибій, поліцейські уже навідалися до одного із підлітків. «Мама в шоці. Хлопчик зізнався, що брав участь. На місце ми викликали працівників Шевченківського відділу поліції. Вони вже на місці», - повідомила вона.

В Україні жорстоке поводження із тваринами включене зокрема до Кримінального Кодексу. Крім того, у серпні 2017 року набув чинності закон Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо впровадження гуманного ставлення до тварин). Відповідно до прийнятого закону, жорстоке поводження визначається як “знущання над тваринами, в тому числі бездомними, що спричинило муки, що завдало їм фізичні страждання, тілесні ушкодження, каліцтва або призвело до загибелі”. У разі колективних знущань, повторного випадку знущання передбачений штраф від 5100 грн до 8500 грн або адмінарешт до 15 діб з конфіскацією тварини в разі потреби.

Якщо поліція кваліфікує жорстоке поводження з твариною за статтею Кримінального кодексу, винуватцю в залежності від наслідків (загибель тварини) загрожує обмеження позбавлення волі від шести місяців до 3 років. За вбивство тварини в присутності дитини – обмеження позбавлення волі строком 3-5 років. Передбачено також покарання до 8 років позбавлення волі, якщо зловмисник зробив це з особливою жорстокістю (повторно, колективні знущання, стосовно двох і більше тварин).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: