Як змінилися середні ціни на квартири у Львові за рік

Screenshot_15
ЖК "Львівська Мрія" на вул. Під Голоском

Будівельний ринок Львова продовжує розвиватися швидкими темпами. Водночас, під кінець року курс валют в Україні стабілізувався. Як це вплинуло на ціну нерухомості у Львові, читайте далі.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Протягом 2018 року, за даними ГУ Статистики у Львівській області, будівництво житла на Львівщині дещо скоротилося. За січень-листопад минулого року виконано на 1,1% менше будівельних робіт у сфері житлового будівництва, аніж за попередній рік. При цьому, за офіційними даними Держстату, 2018 року Львівщина вийшла у топ-3 регіонів України за кількістю прийнятого в експлуатацію житла, поступившися лише Києву та Київщині.

Середня ж ціна за квадратний метр у львівській новобудові залишалася на приблизно одному рівні. За даними сайту ЛУН, 2018 рік Львів завершив на середній вартості квадратного метра в 15 900 гривень. Попередній, 2017 рік, завершили з 16 400 грн за кв. метр. Таким чином, середня вартість на ринку знизилася на 500 грн за кв. метр.

Варто додати, що при цьому за рік гривня дещо впала, хоча й падіння було менше прогнозованого. Тож, якщо порівнювати ціни у валюті, то в грудні 2017 року у Львові за квадратний метр у новобудові брали в середньому 590 доларів, то у грудні 2018 – 580. Тобто, можемо говорити принаймні про стабілізацію цін на нерухомість у Львові, адже така річна різниця не є кардинальною й не може говорити про падіння вартості житла. Цікаво, що у грудні 2016 року середня ціна за квадратний метр у новобудовах Львова становила 640 доларів.

На чому завершили рік?

Варто відзначити й кілька основних трендів на ринку нерухомості, характерних як для Львова, так і для всієї країни.

Довше, але якісніше. На думку Наталії Задерей, з Експертної платформи Національного банку України, забудовники сповільнюють темпи заради якості й це є однією з основних тенденцій ринку в країні. Про це вона розповіла у коментарі проекту VoхConnector.

«Ситуація зумовлена передусім нетипово високою базою порівняння, – вважає експертка. – Якщо у 2017 році через регуляторні зміни забудовникам було вигідно швидше вводити об’єкти в експлуатацію, то у 2018-му невизначеність навколо пайового внеску та нових державних будівельних норм (ДБН) спонукала не поспішати з введенням в експлуатацію та отриманням дозволів на нове будівництво».

Нерухомість як інвестиція. «В умовах все ще слабкої довіри до банків та низької дохідності валютних депозитів зберігається інвестиційний попит на житло, - продовжує експертка. -  Цьому сприяє і той факт, що різниця між ціною на старті продаж на ранній стадії будівництва та ціною після введення будинку в експлуатацію може складати 20-30%». Детальніше про тренди будівельного ринку читайте тут.

Що цікавого на ринку

Будівельна компанія «Львівська Мрія» зараз займається будівництвом двох об’єктів у Львові. Розповімо детальніше про один із них, це житловий комплекс на вул. Під Голоском. Це 16-поверховий будинок на дві секції. Цікаво, що новий ЖК розташований на вулиці, що буквально впирається у Брюховицький ліс, і при цьому знаходиться у 5 хв їзди від центру Львова.

Будинок матиме бетонний каркас, а заповнення та міжкімнатні стіни будуть цегляними. Чистова висота поверху від підлоги до стелі складатиме 2,70 м.

У помешканнях встановлять металопластикові вікна та сталеві двері. За проектом, мешканці отримають вже засклені балкони, сучасні домофони та два безшумних ліфти. Також є можливість перепланування помешкань на стадії будівництва – за окремим замовленням та наступним погодженням з архітекторами проекту. Квартири здаватимуть з поштукатуреними стінами, цементною стяжкою під «чисту» підлогу, двоконтурним котлом (димохідна система Schiedel QUADRO), та розведенням труб по квартирі під стяжкою (здається в робочому стані), лічильниками газу, води, електроенергії, мідною електропроводкою до розвідної коробки у квартирі, виводами під сантехніку та каналізацією. Введення в експлуатацію заплановане на 1 квартал 2020 року. Детальніше про проект читайте тут.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Львівська Мрія – на ринку Львова вже понад 5 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК “Львівська Мрія” в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проектування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла.

ЖК “Львівська Мрія” неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі “Кришталева цегла”.

ЖК “Львівська Мрія” – помешкання створені для вашого щасливого життя!

Контакти відділів продажу: м. Львів, вул. Рубчака, 11 вул. Кн. Ольги, 1 тел.: (032) 241-08-08; (097) 811-80-80

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: