ПриватБанк вперше після націоналізації отримав прибуток

2266141

За підсумками 2018 року ПриватБанку вперше від часу націоналізації отримав 11,67 мільярда гривень прибутку.

Про це повідомив голова правління банку Петер Крумханзл під час брифінгу 22 січня 2019 року, передає Korrespondent.

«2018 рік був нелегким, але ми були успішними. Я думаю, що ця цифра — це внесок для держави, тому що це допомагає розвитку країни, це допомагає стабільності фінансової системи і це допомагає нам реалізувати стратегію розвитку банку, затверджену Мінфіном», — повідомив Крумханзл.

Він також додав, що це найкращий фінансовий результат банку від початку кризи у 2014 році.

Зазначимо, що у 2017 році, після націоналізації, банк отримав майже 24 мільярди гривень збитків. У 2016 році збиток, який отримав ПриватБанк, складав 176,6 мільярда гривень.

Нагадаємо, у грудні 2016 року ПриватБанк був націоналізований рішенням українського уряду. У грудні 2017 року націоналізований ПриватБанк подав позов до Високого суду Лондона проти Коломойського, Боголюбова, а також ряду компаній, які імовірно підконтрольні їм.

За словами Коломойського, він був вимушений сам запропонувати націоналізацію ПриватБанку через «способи штучного зниження капіталізації банку» з боку НБУ.

Тодішня голова НБУ Валерія Гонтарева повідомила, що екс-власники ПриватБанку вивели 16 млрд гривень в ніч перед націоналізацією.Також повідомлялося, що ПриватБанк перед націоналізацією вивів 110 мільярдів гривень через фіктивні компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: