У Львівській міськраді пояснили, чому не завжди посипають слизькі вулиці реагентом

IMG_9033

Про це розповів заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Львівської міської ради Сергій Бабак, передає кореспондент Дивись.info.

Він повідомив, що у мерії намагаються «не насипати лишнього».

«Ми намагаємося знайти баланс, аби лишнього не насипати, і так, аби не було проблем там, де машини не можуть проїхати. Десь тиждень тому у нас була доба дуже цікава, коли на 4 ранку було +2, на 5-6 ранку -3 і на день прогноз показував +5. Тобто стояло питання, чи висипати на пару годин, чи перечекати, поки все розтане. Такі накладки можуть бути, я хочу, щоб люди це розуміли, - розповів Сергій Бабак. - Ми змушені сипати пісок, бо реагенти, які ми придбали для центральної частини міста, на жаль, дають результат, коли є до 5 см снігу, коли нічого не падає. Коли снігопади більше, то їхня ефективність невелика».

Читайте також: У Львові експериментують з новою технологією ямкового ремонту доріг. Гарантія якості – 1 місяць (фото)

Він також пояснив, чому в ожеледицю у Львові не завжди прибирають хідники від криги. «Що стосується хідників, хочу пояснити, що у нас двірників 2200, з них 15% - це вакансії. З урахуванням, що люди є на лікарняному чи у відпустці, у нас недокопмлект двірників – 25%. При цьому середній вік – 57 років і більша половина з них – жінки, - заявив Бабак. – Якщо ми не перейдемо до питання техніки, механічного прибирання хідників, перспектива дуже туманна і недобра, бо вручну прибирати такі обсяги людям передпенсійного віку дуже важко».

На 2019 рік ми заклали на придбання техніки для прибирання 70 мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: