Директор ЛКП «Зелене місто» розповів, як виглядатиме Грибовицьке сміттєзвалище після рекультивації

Screenshot_17
Вадим Ноздря

Вадим Ноздря, директор ЛКП «Зелене місто», в інтерв’ю розповів, як довго триватимуть роботи з рекультивації полігону та над чим працюють зараз.

За його словами, роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі розпочнуться вже влітку цього року, а сама ж рекультивація матиме два етапи: спочатку територію сміттєзвалища накриють товстим шаром матеріалів, після чого протягом 2-3 років буде формуватися родючий шар. Ноздря зазначив, що внаслідок цього процесу весь полігон у Грибовичах виглядатиме як великий сквер із чагарниками і насадженнями.

Зараз, за словами директора ЛКП, стоїть задача зі стабілізації тіла полігону. «Перш за все потрібно стабілізувати тіло сміттєзвалища. Для цього слід його виположити та накрити спеціальним технологічним  захисним екраном, - розповів деталі Вадим Ноздря. - Це товстий шар природних матеріалів (щебінь, пісок), та гідроізолюча захисна мембрана, які унеможливлять потрапляння опадів всередину, а відтак – подальше утворення фільтратів. Дуже важливим є те, що ми повернемо полігон у межі землекористування, адже зараз частина сміття вийшла за визначений периметр».

«За 2-3 роки на полігоні будуть висаджені чагарники, кущі, невеликі насадження із неглибокими кореневими системами, щоб не пробити захисний шар. Власне, весь полігон у Грибовичах буде виглядати як великий сквер», - додав директор ЛКП «Зелене місто».

Деталі читайте тут: Вадим Ноздря про рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища та старт будівництва сміттєпереробного комплексу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: