Прокуратура скерувала до суду одразу два обвинувальні акти щодо екс-керівника «Львівтеплоенерго»

img_2530

Стосовно екс-керівника одного із комунальних підприємств Львова прокуратура скерувала до суду два обвинувальні акти.

Йдеться про колишнього директора ЛМКП «Львівтеплоенерго» Степана Пакіжа.

«21 січня перед адміністративним будинком прокуратури Львівської області представниками первинної профспілкової організації ЛМКП «Львівтеплоенерго» проведено мирне зібрання щодо захисту прав та інтересів ЛМКП «Львівтеплоенерго» та його колишнього директора», – повідомили у прокуратурі.

Зазначається, що на даний час органами прокуратури Львівської області скеровано до суду обвинувальні акти у двох кримінальних провадженнях за ч.2 ст.367 КК України за фактами службової недбалості, вчиненої колишнім директором ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Зокрема у першому випадку колишній директор ЛМКП «Львівтеплоенерго» обвинувачується в тому, що він уклав договір з приватним товариством щодо постачання природного газу за нерегульованим тарифом, та всупереч умов договору, здійснив попередню оплату на загальну суму понад 3,2 млн грн гривень, у той час, коли природний газ фактично не був поставлений.

Водночас укладення ним договору та перерахунок вказаної суми грошових коштів проводився при наявній кредиторській заборгованості перед гарантованим постачальником природного газу (НАК «Нафтогаз України») та без його погодження, внаслідок чого спричинено тяжкі наслідки у вигляді заподіяння матеріальної шкоди на вказану суму.

Крім того, вказаній особі інкриміновано вчинення службової недбалості за наслідками укладення договору щодо розробки техніко-економічного обґрунтування по об’єкту «Будівництво сміттєпереробного комплексу.

Як встановлено під час розслідування, на момент укладення договору ЛМКП «Львівтеплоенерго» не мало затверджених містобудівних умов та обмежень забудови, технічних умов та відведеної земельної ділянки, а також Львівською міською радою підприємство не було визнано замовником такого будівництва.

За результатами проведеної в ході досудового розслідування судової будівельно-технічної експертизи з’ясувалось, що вказана документація не відповідає чинним нормативно-законодавчим актам у галузі будівництва, будівельним вимогам та умовам укладеного договору, внаслідок чого заподіяно шкоду інтересам громади на суму 490 тис грн (що є тяжкими наслідками).

Читайте також: Скандальному керівнику ЛКП з «Самопомочі» оголосили про підозру: подробиці справи Пакіжа

Вказані обвинувальні акти скеровано до Залізничного районного суду м. Львова для розгляду по суті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: