У найближчі місяці стане відомо, яка компанія будуватме сміттєпереробний завод на Пластовій у Львові

візуалізація комплексу

Про це в інтерв’ю розповів керівник ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря.

За його словами, ЛКП «Зелене місто» фактично перебуває на фінальному етапі підготовки всієї іншої дозвільної документації. Крім того, вже визначений список претендентів на тендер з будівництва сміттєпереробного заводу на Пластовій.

«Ми найближчим часом дізнаємося, хто буде переможцем. Європейський банк реконструкції та розвитку оголосив перелік компаній, яких відібрали для другого етапу тендеру будівництва, - повідомив Вадим Ноздря. - Наразі триває відбір та детальний розгляд кандидатів, їхніх пропозицій та відповідність до вимог банку. Загалом у переліку п’ять провідних європейських компаній, які збудували аналогічні сміттєпереробні комплекси у Європі. Це компанії з Польщі, Німеччини, Греції, консорціум компаній з Австрії та Туреччини, Нідерландів та Литви».

Вадим Ноздря

За словами дирекора ЛКП «Зелене місто», процедури погодження та отримання необхідних дозволів забрали весь минулий рік. «Буквально кілька тижнів тому місто отримало ліцензію на перероблення побутових відходів. Цей дозвіл видала Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, - додав пан Ноздря. Він пообіцяв, що до безпосереднього будівництва заводу розпочнеться цього року. - Ми очікуємо, що повноцінні будівельні роботи на вулиці Пластовій розпочнуться влітку. Безпосередній процес будівництва заводу триватиме два роки».

Щодо джерел фінансування робім, мова йде про кілька тривалих кредитів від міжнародних фінансових інституцій. «Місто отримає пакет фінансування, який включає у себе 13-річний кредит ЄБРР в розмірі 20 млн євро під гарантію міста, інвестиційний грант в розмірі до 10 млн євро від Східноєвропейського фонду енергоефективності та довкілля, найбільшим донором якого є ЄС, а також пільговий кредит в розмірі 5 млн євро від Фонду чистих технологій. Саме за ці кошти почнемо будівництво сміттєпереробного заводу та проведемо рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища. Ми виконали всі формальні процедури і угода про фінансування проекту повноцінно вступила в силу», - додав Вадим Ноздря.

Більше про програму рекультивації Грибовицького полігону, нову станцію компостування органічних відходів та сортування сміття у Львові, читайте в інтерв’ю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: