Мешканці Львівщини можуть безкоштовно вакцинуватися від кору препаратами з Бельгії та США

кір 270269

Такі вакцини є у кожному кабінеті щеплень по області, - розповідає директорка департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ірина Микичак.

Такі вакцини є у кожному кабінеті щеплень по області, - цитує директорку департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ірину Микичак прес-служба ЛОДА.

Чиновниця зауважила, що область на 100% забезпечена необхідною кількістю вакцин.

Зараз на Львівщині зафіксований спалах кору, тому є потреба стимулювати вакцинацію. За словами Ірини Микичак, протипоказання до вакцинації є вкрай обмежені. «Люди втратили звичку вакцинуватися! А вакцинуватися треба всім, хто не впевнений в своєму вакцинальному статусі та в кого зроблена лише одна доза щеплення, - акцентує Микичак. - Навіть зараз, під час епідемії грипу, можна і варто вакцинуватись проти кору. Більше того, ми є загрозою для Європи і зараз Європа думає, чи не обмежувати в'їзд мешканцям України. Вважаю, що ми держава цивілізована та освічена, нічим не відрізняється від сусідніх європейських держав, але ми самі своїм небажанням прочитати про якість вакцини, позбавляємо себе будь-яких прав цивілізованої держави».

Нагадаємо, з лютого на Львівщині працюватимуть мобільні бригади з вакцинації. Водночас МОЗ готує документи для оголошення епідемії кору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: