«Портрет виборця»: соціологи описали електорат основних кандидатів у президенти

158616

Соціологи також зауважили, тема виборів стає дедалі актуальнішою в домашніх розмовах, що свідчить про потенційно високу явку

Поступово країна поляризується, і нині соціологи виокремлюють два табори виборців, які голосуватимуть за різних кандидатів. Про це на прес-конференції щодо результатів опитування соціологічного центру імені Михайла Драгоманова розповіли соціолог Сергій Штепа та політичний експерт Ростислав Балабан, передає 5 канал.

«Ми бачимо певне розділення країни між двома таборами – умовно патріотичними та умовно бідними. Відповідно більш патріотичне населення схильне підтримувати Петра Порошенка, а бідніші люди схильні підтримувати Юлію Тимошенко», – наголосив Сергій Штепа.

«Так само це простежується і в віковій динаміці. Чим старший виборець, тим більший відсоток підтримки у Юлії Тимошенко. І навпаки, чим молодший, тим більший в Петра Порошенка», – зазначив соціолог.

Загалом же як Порошенко, так і Тимошенко мають уже сформований банк виборців. Соціологи також зауважили, тема виборів стає дедалі актуальнішою в домашніх розмовах, що свідчить про потенційно високу явку. Водночас, чим більша явка буде на виборах, тим меншою буде похибка в передвиборчих розрахунках.

Так, висока явка, а саме близько 70%, вигідна Зеленському. Середня явка – Порошенко. А явка на рівні 40-50% – краща для Тимошенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: