У суді прокуратура знову добиватиметься відсторонення хірурга Жидачівської лікарні, де помер 12-річний хлопчик

blind-race2

Сьогодні, 24 січня, у Галицькому районному суді має відбутися слухання щодо повторного розгляду справи про відсторонення хірурга Жидачівської районної лікарні.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив Володимир Кулак, батько 12-річного Ромчика, який у червні 2017 року поступив у важкому стані до Жидачівської лікарні, однак тамтешні медики не змогли поставити правильний діагноз і надати дитині адекватну допомогу, що, зрештою, призвело до смерті.

Сьогодні, 24 січня, о 15:00 годині, у Галицькому районному суді має відбутися розгляд справи про досудове розслідування.

«Поліція і прокуратура не здаються, отримавши докази вини хірурга у смерті мого сина, побачивши загрозу для інших пацієнтів, знову за їхнім позовом, повторно, суд першої інстанції, слухання справи про відсторонення хірурга Жидачівської районної лікарні від виконання обов’язків», – написав Володимир Кулак.

Він зазначив, що медик виграв апеляцію, тому що надав сфальсифіковані документи.

«Саме цей хірург був черговим у лікарні, саме на ньому і ще на одній особі, яка назвалась лікарем, лежить відповідальність за смерть мого сина Романа, якому вони лікували отруєння, а в сина був заворот тонкого кишечнику», – зазначив пан Володимир.

Читайте також: Нехай суддя ляже під скальпель хірурга, якого поновив на посаді, – батько померлого у лікарні на Львівщині хлопчика

Він переконаний, що його син був би живий, якщо б його лікували не у Жидачівській лікарні.

Нагадаємо, Роман Кулак помер 27 червня 2017 року в ОХМАТДИТі у Львові, куди його привезли зі Жидачівської районної лікарні, де місцеві медики не змогли поставити правильний діагноз і надати адекватну медичну допомогу. Коли було встановлено, що у хлопчика скрут тонкої кишки, внаслідок чого настала гангрена тонкого і частини товстого кишківника, було вже пізно – дитини не стало. Натомість медики Жидачева вважали, що у хлопчика отруєння та тепловий удар.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: