Проект рішення про відставку мера Миколаєва чомусь не потрапив до порядку денного сесії

Screenshot_2
Фото з сайту Миколаївської міської ради

У переліку питань порядку денного Миколаївської міської ради з невідомих причин відсутній проект рішення про дострокове припинення повноважень міського голови Андрія Щебеля.

Про це повідомив депутат Миколаївської міської ради Михайло Галущак.

«2 січня 2019 року було подано на реєстрацію звернення депутатів Миколаївської міської ради Леськіва, Галущака, Хімчака, Корецького, Ткача та Баранецького щодо порушень чинного законодавства та дострокового припинення повноважень міського голови Щебеля. Додатком до проекту рішення було звернення, у якому ми детально описали порушення мером законодавства, яке призвело до того, що Миколаїв тепер перетворили на «другі Грибовичі», тільки з тією різницею, що у нас сміття зверху засипали піском. Відповідно до регламенту, ми подали його за 20 днів до сесії і він повинен розглядатись на сесії відповідно до статті 19 Закону України «про статус депутатів місцевих рад», - розповів Михайло Галущак.

За його словами, днями на сайті Миколаївської міської ради було оприлюднено порядок денний сесії, яка має відбутись 30 січня, однак проекту рішення там немає.

«З незрозумілих причин, до порядку денного не включили наш проект рішення. Також депутат Володимир Леськів, який є членом постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики та законності, на якій повинен був розглядатись проект рішення, повідомив, що навіть не був запрошений на засідання комісії та не повідомлений про дату та час її проведення, - додав депутат Галущак. - Наголошую, що наша вимога поставити на таємне голосування проект рішення про дострокове припинення повноважень мера є законною, адже ст. 79 Закону «Про місцеве самоврядування» передбачено, що повноваження сільського, селищного, міського голови можуть бути також достроково припинені, якщо він порушує Конституцію або закони України, права і свободи громадян, не забезпечує здійснення наданих йому повноважень, так само це передбачено ст.78 Регламенту».

До слова, детальніше про мотивацію депутатів щодо відставки мера міста, Михайло Галущак пояснив в інтерв'ю, повний текст якого читайте тут.

«Можемо констатувати, що дії міського голови, спрямовані на блокування роботи депутатів Миколаївської міської ради, порушують Закон України “Про статус депутатів місцевих рад” та Регламент, обмежуючи наші права, необхідні для забезпечення реальної участі у діяльності ради та її органів, - додає депутат. - Можливо, мер Миколаєва вважає, що не потрібно зважати на закон та думку жителів нашого міста. Однак, вірю, що ми разом з громадою переконаємо його у протилежному. Керуючись статтею 19 Закону України про статут депутатів місцевих рад, ми ініціюватимемо внесення цього проекту рішення у порядок денний безпосередньо під час сесійного засідання».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: