СІЗО в Україні заповнені на 95% і не відповідають європейським нормам — Мін'юст

159137

Чернишов зізнався, що візуально умови в СІЗО з реформою практично не змінилися – від 2016 року чиновники працювали більше над структурними змінами.

Українські слідчі ізолятори заповнені на 95% та майже всі – не відповідають європейським нормам. Про це виданню «Радіо Свобода» розповів у інтерв'ю заступник міністра юстиції Вадим Чернишов.

Хоча на пенітенціарну систему в 2018 році було витрачено майже 7 млрд грн, за словами Чернишова, – «цього дуже і дуже замало».

«На багато речей нам виділялося 50-51% від потреб, на оплату комунально-побутових послуг – 64%. Уряд, насправді, вдвічі збільшив фінансування в порівнянні з 2016 роком, у 2017 році майже в два рази було більше фінансування, але та прірва така велика, що туди кидаєш-кидаєш…», – розповів заступник міністра юстиції.

Відповідаючи на питання про ефективність реформи, Чернишов зізнався, що візуально умови в СІЗО практично не змінилися – від 2016 року чиновники працювали більше над структурними змінами.

«Майже 70 нормативно-правових актів було змінено, розроблено, подано і зареєстровано законопроект про пенітенціарну систему і дисциплінарний статут… Змінили старі та запровадили нові правила внутрішнього розпорядку. Там речі не змінювалися ще з часів Радянського Союзу. Наприклад, була регламентована кількість трусів для жінок. Це ж дикунство», – пояснив він.

Говорячи про плани на 2019 рік, завданням №1 Чернишов назвав збільшення зарплат для пенітенціаріїв: «В нас сьогодні у пенітенціарія зарплата в рази нижча, ніж в наших колег по правоохоронному блоку (поліцейських, нацгвардійців). Відбувається відтік якісних кадрів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: