Туреччина обіцяє допомогу у визволенні полонених українських моряків

-1807235585
Фото з відкритих джерел

Туреччина докладатиме зусиль для визволення захоплених Росією українських моряків та кораблів.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Як з Україною, так і з Росією ми маємо добрі відносини. З огляду на це у міжнародної спільноти є певні очікування від Туреччини. Ми будемо продовжувати свої зусилля щодо звільнення затриманих. Після кризи в Керченській протоці наш президент направляв неодноразово свої прохання (президентові РФ) панові Путіну. І з нашого боку триватимуть зусилля як щодо звільнення кораблів, так і полонених», - повідомив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу.

Міністр наголосив, що Туреччина підтримує врегулювання Керченської кризи виключно мирним шляхом і як країна-член НАТО докладатиме зусиль для безпеки в Чорноморському регіоні, узгоджуючи свої дії з Альянсом.

«Після початку Керченської кризи ми наголосили, що вона має врегульовуватися виключно мирними методами, в рамках міжнародного права. Що стосується загальної безпеки Чорноморського регіону, ми як країна-член НАТО будемо всіляко підтримувати і виконувати рішення Альянсу. Ми не хочемо бачити Чорне море морем напруги, а навпаки, морем миру та спокою», - додав Чавушоглу.

Нагадаємо, вчора, 3 лютого, в Одесі відбулося сьоме засідання Українсько-Турецької групи стратегічного планування під головування міністрів закордонних справ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: